Teta iz vrtića je sklonila dječaka s bine, on je samo htio sudjelovati s drugom djecom

Javnost je šokirao slučaj petogodišnjeg dječaka s Downovim sindromom iz Širokoga Brijega koji je uklonjen s pozornice za vrijeme božićne priredbe u gradskom Dječjem vrtiću “Trnoružica”.

Dječakova mama Dragana na društvenim mrežama je objavila dva snimka. Na prvom se vidi kako teta sklanja dječaka Jakova s pozornice. Mama Dragana joj je govorila “Pa pusti ga”. Ubrzo taj video završava, a drugi je privukao mnogo reakcija. Na tom snimku maleni Jakov sjedi na klupi u hodniku dok priredba još traje.

Vaspitačice sklonile dječaka (5) sa predstave samo zato što je dijete sa posebnim potrebama

 

Dječak je samo želio sudjelovati

– Jakova i Ritu sam dovela ujutro u vrtić spremne za predstavu. Ja sam došla oko 10:20 sati, a početak predstave je bio u 10:30 sati. Stala sam u prvi red, da mogu bit pored njih ako im zatreba jer su djeca osjetljiva, ipak im je to prvi nastup i nisu navikli na takve stvari.

Dok su djeca iz grupe izlazila, Jakov je sa strane sjedio na teti u papama, ja sam upitala tetu “Zašto Jakov nije na pozornici?”, rekla je: “Neka ga na meni”. Opet sam postavila isto pitanje na što je odgovorila da je bolje da nije gore, priča mama Dragana za “Jabuka.tv”.

Bila je vidno potresena zbog toga, pa je uzela Jakova od tete. Dječak je sve vrijeme pokazivao rukom na pozornicu. Želio je i on sudjelovati, pa ga je mama spustila. On se popeo na pozornicu dok su djeca izvodila nastup, sjedio je i plesao.

– Kad je pjesma završila, neka druga teta, koju ja osobno ne znam, uzima Jakova s pozornice. Opet sam otišla po njega i uzela ga sebi. Nisam ga mogla više držati i spuštam ga na pod, on se penje ponovno na pozornicu i teta ga skida sa iste.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dragana (@_draganamandic)

Pohađa vrtić već tri godine i nije bilo problema

Nakon što ga je teta uzela s pozornice ja sam sklonila dijete sa strane, moja kćer Rita je počela plakati i došla mi je, a ja sam onda otišla u garderobu da ih spremim kući. Direktorica je došla do mene i rekla da uzmem poklone što ja nisam htjela te sam joj rekla da mi ne trebaju njihovi pokloni i tražila sam da mi objasni zašto Jakov nije sudjelovao u predstavi. Na to mi je odgovorila: “Gospođo, ako vam se ne sviđa ima i deset drugih vrtića” – ispričala je mama Dragana.

Inače, kako je rekla, dječak Jakov pohađa ovaj vrtić od 2019. godine i sa njim nije bilo problema. Kaže da je tražila da mu se dopusti da ide u vrtić na cjelodnevni boravak odnosno osam sati kako bi ona mogla ići na posao, no da to nije dopušteno jer djeca s teškoćama u razvoju ne mogu boraviti osam sati u vrtiću.

Dječakova mama je navela kako je ispisala djecu iz gradskog vrtića. Nakon što je podijelila snimke na društvene mreže, veliki broj ljudi joj je pružio podršku, njoj i dječaku Jakovu piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79