Thompson odgovorio Emiru Hadžihafizbegoviću

Nakon što je bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović tokom govora o nacionalizmu na protestima ispred zgrade Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH izjavio: ”Da je Isus Hristos živ, on bi zabranio Thompsona”, oglasio se i menadžment hrvatskog muzičara Marka Perkovića Thompsona.

U saopćenju za javnost navode da se u dosadašnjoj Thompsonovoj karijeri od njegovih mrzitelja pojavljivalo bezbroj odvratnih laži i izmišljotina.

– Tvrdili su kako Thompson izlazi na binu s oružjem, kako na svojim koncertima ne pjeva ljubavne i domoljubne, već da pjeva ustaške pjesme, da na svojim koncertima izlazi u crnoj odori i pozdravlja Hitlera, pa čak i da je bio u ustaškoj vojsci do 1945. iako je svima poznato da je to nemoguće, jer je rođen 1966. godine, da je autor pjesme ”Jasenovac i Gradiška Stara”, čak su na HTV-u sami napravili spot (”Latinica” i ”Nedjeljom u 2”) pokušavajući uvjeriti gledaoce da pjesmu ”Jasenovac i Gradiška Stara” Thompson izvodi na svojim koncertima, kako na svojim koncertima poziva ljude da nose nacistička obilježja – navodi se u saopćenju.

Dodaju i da su mnogi tvrdili da je Thompson najveći srbomrzac.

– Iako Thompson Srbe kao narod nikada niti u jednoj svojoj pjesmi, a niti uopće nije spomenuo, čak ni u pjesmi “Bojna Čavoglave”, u njoj spominje srpske dobrovoljce i četnike koji su napali njegovu zemlju. Ima toga još podosta, ali da ne nabrajamo – poručuje menadžment muzičara.

– Titulu rekordera izgovorenih gnjusnih laži i gluposti ipak dodjeljujemo Emiru Hadžihafizbegoviću. Zamislite, ustvrdio je kako Thompson ima pjesmu “Srbe na vrbe” te kako bi ga Isus, da je živ, zabranio, a njemu poručujemo: ”Tvrditi da Thompson ima takvu pjesmu može izmisliti samo neki bolesni um, svojom mržnjom prema drugim narodima, lažima i izmišljotinama, podmetanjima i podvaljivanjem kako bi se ljudi mrzili, samo potpiruje i zagađuje medijski prostor. Za razliku od Thompsona, koji pjeva o svojoj ljubavi prema dragome Bogu, porodici i svojoj domovini, Hadžihafizbegović svojim izjavama, lažima i uglavnom baljezganjem zagovara ratovanje, ubijanje i pokušava ponovo zavaditi narod na ovim prostorima. Komentare na izjavu u videu ovog glumca, političara, kvaziratnika, korisnika hrvatskog proračuna ili kako se već u raznim prigodama predstavlja, ostavljamo vama – stoji u saopćenju menadžmenta Marka Perkovića Thomspona prenosi Avaz.

 

Emir Hadžihafizbegović: Da je Isus Krist živ, zabranio bi Thompsona

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79