‘Tiho je živio punim plućima, a najviše je volio sjesti za volan’

Tihomir Lončar (24) iz Glavine Donje ušao je velikom brzinom u južnu cijev tunela Sv. Ilija kod Zagvozda. Kišilo je, pa je cesta na ulazu u tunel bila vlažna i skliska

Zbog neprilagođene brzine u blagom lijevom zavoju proklizao mu je stražnji kraj BMW-a, izgubio je nadzor nad autom i udario u Citroën koji mu je u suprotnom traku dolazio ususret. Trenutak sudara u nedjelju u 18.11 sati zabilježile su kamere. Šokantna snimka pojavila se na internetu.

 

Pogledajte snimak udesa u tunelu sa smrtnim posljedicama

Gepostet von Crna Kronika Hrvatska am Montag, 8. April 2019

U trenutku dodira dvaju vozila vidi se jak bljesak, a potom drugi automobil koji nailazi iza mladićeva BMW-a. To vozilo staje, iz njega izlazi vozač koji šokirano gleda prizor ispred sebe. O silini udara najbolje svjedoči činjenica da je motor BMW-a odletio četrdesetak metara od ostatka olupine. Kako neslužbeno doznajemo, Hrvatske ceste zatražile su internu istragu zbog “curenja” snimke. Očevici, koji su se našli u četiri kilometra i dvjesto metara dugačkom tunelu u trenutku nesreće, svjedoče o užasnom prizoru. Automobili su bili potpuno smrskani, sve je bilo u dimu, a na cesti kraj BMW-a bila je lokva krvi.

Na mjesto nesreće odmah su izišli vatrogasci i policija. Očevid je trajao do kasnih noćnih sati, a tunel je bio zatvoren za promet gotovo do 2 sata. Nesretnome mladiću iz Imotskog, unatoč naporima liječnika, nije bilo spasa.

Cijela Imotska krajina je u šoku i nevjerici zbog ove stravične prometne nesreće. U direktnom sudaru poginuo je Tihomir Lončar (24) iz Glavine Donje, koji je bio za upravljačem BMW-a serije 5. On je podlegao teškim ozljedama u KBC-u Split u 20.30 sati, dok se za život drugog vozača koji je upravljao Citroenom C liječnici još uvijek bore i nalazi se u teškom stanju. Ozljede opasne po život zadobio je mons. Ante Jozić, kojeg je papa Franjo imenovao 2. veljače naslovnim nadbiskupom Cisse i apostolskim nuncijem Bjelokosne Obale.

Njegovo ređenje trebalo je biti 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu. Mons. Jozić se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a s teškim ozljedama prsnog koša, trbuha, ruku i nogu. Odmah po dolasku u bolnicu je operiran, nakon čega su ga smjestili na intenzivnu, priključili na respirator (umjetna ventilacija) te ga očekuju daljnji operativni zahvati.

Iako je, prema riječima ravnatelja splitskog KBC-a Julija Meštrovića, njegovo stanje nakon operacije stabilizirano, on je i dalje kritično. Iz Splitsko-makarske nadbiskupije potvrdili su da je u nesreći ozlijeđen mons. Jozić. – Ovim putem Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u ovoj prometnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje pozivamo na kršćansku molitvu i suosjećanje – priopćili su iz nadbiskupije. Kažu da će i dalje o svemu izvješćivati javnost.

O poginulome mladiću Imoćani imaju samo riječi hvale. Od malih nogu volio je automobile, a otac mu ima autolimarsku radionu. – Bio je veseo i bezbrižan, ali je nadasve volio kad se nalazio za upravljačem automobila – pričaju njegovi prijatelji i poznanici u šoku ne vjerujući da je Tiho poginuo. Kako neslužbeno saznajemo, nesretni mladić nije vozio svoj automobil, nego je vozio BMW od prijatelja. Ne samo njegova obitelj, koja je izgubila sina i brata, nego i cijeli Imotski tuguje za nastradalim mladićem.

Pamtit ćemo ga kao momka koji je volio život i živio ga punim plućima, ali i kao momka kojemu su automobili bili ljubav i strast – govore nam Imoćani. Sprovod će biti u utorak popodne na groblju Sv. Ante u Vinjanima Gornjim, pored sela odakle su podrijetlom. Istragu nesreće preuzelo je općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Kažu da su zatražili izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće te odredili obdukciju mrtvog tijela vozača. Videosnimku nesreće iz tunela su pregledali te je predali makarskim policajcima prenosi 24sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79