Tijana Ajfon osuđena na godinu dana iza rešetaka: “J…š čovjeka koji nije bio u zatvoru”

Sud BiH danas je prihvatio sporazumno priznanje krivnje koji su potpisali starleta Tijana Maksimović (1992.), poznatija kao Tijana Ajfon, iz beogradskog naselja Zvezdara i Tužilaštvo BiH. Prema tom sporazumu Tijana Ajfon je osuđena na godinu dana zatvora zbog za međunarodnog navođenja na prostituciju.

Piše: B.Š.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela. Sklapanjem sporazuma, optužena se odrekla prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekao Sud BiH.

Maksimovićeva je uhapšena u maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje seksualnih usluga za novac, na Korona partiju održanom u okolini Bijeljine. Provedenom policijskom akcijom, sudionici zabave su otkriveni i lišeni slobode od strane pripadnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva Kristal.

Tijana Ajfon je čekajući presudu bila opuštena. Ispričala je da je zbog ove akcije dospjela i u Engleske medije jer je jedan od 46 osoba na spornom Korona partiju bio i jedan UEFA sudija iz Slovenije. Dodala je da je nakon hapšenja provela skoro mjesec dana u zatvoru u Doboju.

Ispovijest Tijane Ajfon nakon presude: Pokazala sam ko sam i šta sam

“Straža mi je prenijela da je neki čovjek, čuvši da sam u zatvoru, uplatio 10 KM da mogu uzeti nešto u zatvorskoj kantini”, priča Maksimovićeva.

Dodaje da se dobro držala u zatvoru i da nije plakala.

– J…š čovjeka koji nije bio u zatvoru. Zaplakala bih nasamo u ćeliji, ali nikako pred drugima. Čak mi je i psihijatar dolazio da me pita jesam li dobro, što ne plačem. Pitala sam je da li ćete me pustiti ako zaplačem. Kad je odgovorila da neće, rekla sam: “Pa što bih onda plakala”. Psihički sam pala pred kraj, kad je sudija odbio jemstvo za moj izlazak”, priča Tijana Ajfon.

Međutim, isti sudija ju je nedugo zatim samoinicijativno pustio iz pritvora, nakon 27 dana provedenih iza rešetaka.

Ona je dodala da je bila izolovana od ostalih zatvorenika. Kad bi oni izlazili na šetnju, ona bi ostajala u ćeliji, a kad bi ona pošla na krug u šetnju, ostali zatvorenici su morali u ćelije. Međutim i pored toga ostali zatvorenici su saznali da je i ona u zatvoru, pa su joj, kako kaže, pjevali kad je izašla napolje.

Očito kivna na djevojke koje je dovela da pružaju seksualne usluge na Korona partiju Tijana Ajfon je naglasila da im je htjela pomoći da zarade novac. Međutim, one su, kako je rekla, sve ispričale policiji…

“Jedna je samozvana manekenka iz sela Bukovac kod Novog Sada, a druga liječena narkomanka iz Čačka, koja u Beogradu radi po stanovima za 50 eura”, kazala je Maksimovićeva.

Ona je dodala da radi u svom kozmetičkom salonu u Beogradu, te da, za razliku od nekih, “nikad nije bila “cinkara”. U priči je spomenula i da voli predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da je on “princ”. Pojasnila je to činjenicom da ona i njena porodica imaju posao, ne dolazi joj inspekcija često i da je to razlog što voli Vučića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79