Tijana Ajfon stigla u Sud BiH, evo šta je danas čeka

Srbijanska starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon, stigla je u Sud BiH kako bi se izjasnila o krivici po optužnici Tužilaštva za krivično djelo navođenja na prostituciju.
Policija prekinula zabavu

Podsjetimo, optužena se trereti da je, krajem maja 2020. godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Tijana Ajfon stigla u Sud BiH

Kako se navodi u optužnici, Maksimović je zajedno sa navedenim osobama, dana 27. maja za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko Save, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski djelatnici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe lišili slobode.

Tijana Ajfon stigla u Sud BiH

Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo.

Navođenje na prostituciju

Time je počinila kazneno djelo-Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79