Tijana Tegeltija: Jako sam žalosna, taman sam htjela doći

Supruga bivšeg predsjednika VSTV-a Milana Tegletija, Tijana Tegeltija oglasila se nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije njoj i njenom suprugu.

– Jako sam žalosna. Taman sam htjela doći. Nemojte šta zamjeriti – napisala je ironično uz emotikone koji plaču od smijeha, slomljeno srce i srce u bojama zastave manjeg bh. entiteta RS.
Inače, Ministarstvo vanjskih poslova SAD je zabranilo ulazak Tijani Tegeltiji u SAD

Milanu Tegeltiji bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VTSV) Bosne i Hercegovine danas je Vlada SAD nametnula sankcije, ali ne samo njemu, već i Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH.

Ako sam u ratu mogao da budem vojnik sa puškom u ruci, mogu da izdržim bilo kakve sankcije SAD

Na ovaj potez SAD, reagirao je Tegeltija.

“Potpuno je jasno da su sankcije instrument američke vanjske politike i kao takve predstavljaju vanjsku politiku SAD. Zbog toga se ne mogu komentarisati u bilo kojem drugom kontekstu, sem u kontekstu političkog pritiska strane države na unutrašnja politička dešavanja u BiH.

Potpuno je nebitno na koji način su upakovane i pod kojim izgovorom su uvedene, jer se ne radi o bilo kakvom sudskom ili drugom procesu, u kojem se predočavaju argumenti niti osoba ima priliku od toga da se brani”, ističe Tegeltija.

Prema tome, naglašava kako nema nikakvu potrebu da se brani, “jer bi to bilo besmisleno jer kako rekoh ove sankcije nisu rezultat nekih sudskih postupaka, niti sam imao priliku da u učestvujem u bilo kakvom postupku strane države, nego su rezultat politike koja u sebi sadrži brutalni politički pritisak”.

Američke sankcije i za Milana Tegeltiju i Mirsada Kukića

“Svoj sam posao radio i radim čestito, pošteno i u skladu sa zakonom i svojim političkim ubjeđenjima, što namjeravam i da nastavim. Ako sam u ratu mogao da budem vojnik sa puškom u ruci, a imao sam svega 20-ak godina onda, sada u ovim godinama zbog RS i mog naroda mogu da izdržim bilo kakve sankcije SAD”, poručio je samouvjereni Tegeltija.

  Grad Banja Luka tuži organizatore skupa "Pravda za Davida" za 178 hiljada KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79