Tijelo Bruna Rolda izgorjelo do neprepoznatljivosti: “Nismo ga razlikovali od kauča”

Leš Brune Rolda (53) izgorio je do neprepoznatljivosti i skoro da ga nije bilo moguće razlikovati od izgorjelog kauča na kome se nalazio, rekao je u banjalučkom Okružnom sudu vatrogasac Dalibor Guslov.

On je saslušan kao svjedok na suđenju optuženima Borislavu Zoriću (33) i Slobodanu Krnetiću (33), koji su otpuženi da su, zajedno s Radom Drljačom, u Banjaluci ubili Rolda. Drljača je ranije priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora.

– Bio sam u timu koji je gasio požar na kući u ulici Vase Glušca. Kada smo stigli na teren, iz kuće je kuljao dim kroz prozor. Počeli smo odmah s gašenjem, a kroz prozor sam na kauču vidio ugljenisan leš. Bio je jako izgorio i nije se vidjelo lice – rekao je Guslov.

Privođenje osumnjičenih za ubistvo

Prema njegovim riječima, prostorija u kojoj je bio leš teško je oštećena, a vatra se iz nje proširila na krov kuće.

– Uspjeli smo da ugasimo požar i spriječimo da se proširi. Bilo nas je pet ili šest. Tijelo koje je unutra bilo nismo pomjerali; pazili smo da ga ne oštetimo. Lice mu je izgorjelo do neprepoznatljivosti – posvjedočio je Guslov.

Rold je ubijen 25. novembra 2019. u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca.

Zorića i Krnetića terete da su zajedno s Drljačom brutalno pretukli Rold, te mu prijetili nožem, da bi ga kasnije Drljača zaklao, prenosi Srpskainfo. U optužnici se navodi da su Drljača i Zorić djelo počinili u stanju privremene duševne poremećenosti.

Oni su Roldi premlaćivanjem nanijeli teške povrede lobanje, višestruke prelome rebara, grudne kosti, rascjep jetre.

– Rolda su vezali tako što ga je Zorić držao za noge, koje su Drljača i Krnetić svezali maramom. Krnetić je potom uzeo kuhinjski nož s crvenom drškom i prišao Roldi, govoreći mu da će ga zaklati. Od toga je odustao i nož ostavio na sto, ali ga je zatim uzeo Zorić, te prišao Roldi. Prislonio mu je oštricu na vrat uz prijetnju da će ga zaklati. Od te namjere je odustao i on, te odložio nož, koji je uzeo Drljača te ubo Rolda u vrat, nanoseći mu smrtonosnu ranu – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Rold na mjestu ostao mrtav, a nakon zločina Drljača je upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je bilo tijelo. Usljed požara tijelo žrtve je ugljenisano, a vatra se proširila na cijelu kuću.

„Nešto puklo u glavi“

Rade Drljača, koji je priznao ubistvo Bruna Rolda i na osnovu toga osuđen na 15 godina robije, u sudu je ispričao da mu je kobne večeri “nešto puklo u glavi”.

– Samo sam povukao nož po njegovom vratu. Kajem se zbog toga – izjavio je Drljača.

Njemu je, osim zatvorske kazne, sud izrekao mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od zavisnosti, koja će se sprovoditi u psihijatrijskoj ustanovi u Sokocu. Prema odluci suda, ta mjera će se kontrolisati svake godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79