Tijelo zastupnika SNSD-a još nije izvučeno iz rijeke

Tijelo muškarca koji se utopio u utorak u rijeci Savi u Šamcu još nije pronađeno, a do sada je pretražen teren u dužini od 10 kilometara nizvodno od mjesta utapanja, rekao je pripadnik Specijalizirane postrojbe za spašavanje na vodi Republičke uprave civilne zaštite Dragiša Vuletić.

On je naveo da su pripadnici postrojbe od jutros u 7 sati na lokalitetu utapanja na rijeci Savi i da zajedno sa dron timom Republičke uprave civilne zaštite, Civilnom zaštitom općine Šamac i roniocima iz Modriče pretražuju teren, navodi Srna.

“Do 13 sati pretražili smo teren u dužini od 10 kilometara nizvodno od mjesta utapanja, a nakon kraće pauze ponovno pretražujemo lijevu i desnu obalu rijeke Save”, rekao je Vuletić. On kaže da od više faktora zavisi koliko će tijelo ostati pod vodom, a najviše od temperature vode koja je topla.

Tridesetogodišnji Milan Jovanović, zastupnik SNSD-a iz Šamca, utopio se jučer u rijeci Savi. Jovanović se kupao u rijeci sa dvojicom prijatelja, a pretpostavlja se da se utopio kada ga je odnio vrtlog. Potraga za njim traje od sinoć. Predsjednik Općinskog odbora SNSD-a Šamac Savo Minić zahvalio se svima koji su se uključili u potragu.

“Dvojica prijatelja su bila sa Milanom, od kojih se jedan, također, počeo daviti, ali ga je uspio spasiti ribar”, rekao je Minić. On kaže da je Jovanović nastavnik geografije i oličenje zdravog života, te da se bavio sportom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79