Tinejdžer beskućnik proglašen “najboljim učenikom” svoje generacije

Tinejdžer već 12 godina živi kao beskućnik sa svojim tatom, a zbog izvrsnih ocjena je proglašen “najboljim učenikom” svoje generacije.

Neki vole srednju školu dok ju drugi mrze. No, bez obzira na stavove, jasno je koliko je srednja škola važna za obrazovanje i napredovanje u životu.

Srednja škola su zapravo godine u kojima mladi uče vrlo važne stvari. A ujedno je to i vrijeme koje pokazuje da se trud i rad isplate. Srednja škola mlade tako može naučiti mnogo o vrijednosti uspjeha.

Naravno, nije sreća samo postići nešto jako veliko u životu, ali je uvijek dobro truditi se i davati sve od sebe u školi.

Jedan od većih uspjeha koji učenik može postići u srednjoj školi jest da postane najbolji učenik svoje generacije.

Za to je, naravno, potreban odličan uspjeh iz svih predmeta kao i sudjelovanje na raznim natjecanjima.

Mnogi od nas to nisu uspjeli iz raznih razloga – ponekad nam se nije dalo učiti, možda nismo imali vremena, možda smo imali druge prioritete ili su nas morili kakvi problemi i brige izvan naše kontrole.

No, osoba koja želi biti najbolja u generaciji ne smije uzeti ni jedan dan odmora od učenja te mora držati svoje ocjene savršenima.

Možda ste pomislili da ta titula onda može biti dodijeljena samo djeci koja žive u stabilnim obiteljima.

Već 12 godina živi kao beskućnik sa svojim tatom

On nije imao privilegiju života u stabilnom domu te je posljednjih 12 godina bio beskućnik zajedno sa svojim tatom.

Tokom cijelog srednjoškolskog obrazovanja Griffin nije imao sigurnost doma niti je uvijek imao isti krov nad glavom.

Zbog toga je on tako velika inspiracija mnogima. On je, unatoč svemu, bio odlučan završiti srednju školu s odličnim uspjehom.

Na dan podjele svjedodžbi bio je tamo sa svim drugim učenicima. Ali, on je ujedno bio proglašen i najboljim učenikom u generaciji.

Kada je upitan kakav je osjećaj bio završiti srednju školu, on je rekao:

  • Samo želim pokazati da to svi mogu, bez obzira na okolnosti. Nikada više ne želim živjeti taj život. Činim sve što mogu jer ne želim tako živjeti.“

Snimka zaslona: YouTube

Griffinova priča podsjetnik je da nikada ne trebamo suditi osobu zbog okolnosti u kojima živi. Nikada ne znate kako se je našla tamo.

Čak i ako poznajete te okolnosti, pokušajte pomoći kako god možete.

Griffinova je majka iznenadno preminula zbog raka, a njegov otac nije mogao priuštiti kuću.

Griffin se sjetio da je jedne noći ležao u krevetu, bio je užasno gladan, znao je da neće moći ništa jesti, a sutra je imao školu. Njegova je situacija bila užasna, a učitelji, začudo, nisu ništa znali o njoj.

Unatoč bitkama s kojima su bili suočeni, Griffin, njegov brat i njegov tata su na kraju izašli kao pobjednici. Griffina čeka svijetla budućnost, a njegov tata je zasigurno jako ponosan.

Više o Griffinovom putovanju pogledajte na snimci u prilogu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79