Tokom noći i jutros u KCUS-u testirano 65 uzoraka, 15 pozitivnih na COVID-19

Tokom noći sa nedjelje na ponejeljak u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 46 uzoraka, od toga je 13 potitivnih na COVID-19. Jutros rano je testirano još 19, od toga su dva bila pozitivna.

Informacije je jutros potvrdila prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

Pozitivan je jedan uzorak koji je na KCUS poslan iz EUFOR-a, u Zenici je sedam pozitivnih na COVID-19. Svih sedam su imali kontakt sa pacijentom iz Tuzle kojem je ranije potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Pozitivna je i jedna osoba iz Žepča čiji je uzorak tokom noći testiran, također kontakt sa ranije zaraženim iz Tuzle. Iz Zavidovića su dva pozitivna uzorka, a imali su kontakt sa osobama iz Njemačke.

Pozitivna su i dva uzorka iz Bihaća.

Jutros je testirano još 19 uzoraka, a dva su bila pozitivan na koronavirus. Radi se o slučajevima iz Travnika, od kojih je jedna osoba boravila u Njemačkoj, a druga je njegov kontakt u BiH.

Zaključno sa ovim posljednjim informacijama u Bosni i Hercegovini je do sada bilo ukupno 342 pozitivnih na koronavirus. U ovaj broj su uračunati pacijenti koji se vode kao oporavljeni (osam), ali i preminuli (šest), prenosi Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79