Tokom pretresa KPZ-a Sarajevo nađena nedozvoljena supstanca, slijede sankcije

Tokom sinoćnjeg pretresa prostorija Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo pronađena je određena količina nedozvoljenih supstanci, potvrđeno je Faktoru iz Zavoda. 

Međutim, ne radi se o narkotičkim sredstvima, već o tabletama steroida, koji se koriste kao dodatna prehrana prilikom rada u teretani. Iako to nisu supstance narkotičkog ili psihoaktivnog karaktera, njihovo posjedovanje u zatvoru je zabranjeno.

– Osuđeno lice kod kojeg su pronađene nedozvoljene supstance bit će disciplinski tretirano u skladu s podzakonskim aktima KPZ-a Sarajevo – kazao je direktor KPZ-a Faruk Zubčević za Faktor.

Dodao je da će se provesti istraga s ciljem rasvjetljavanja okolnosti pod kojim su nedozvoljene supstance došle u posjed osuđenika.

Podsjetimo, pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo, zajedno sa pripadnicima Zavodske policije i psima tragačima pretresli su sinoć kompletne prostorije Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu, kao i objekte koji graniče sa zgradom KPZ-a.

Osim prostorija pritvora, pretresene su i kompletne prostorije koje koriste uposlenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79