Tomislav Cvitanušić: “Posebno hvala onima što su rekli da će doviti”

Bosanskohercegovački alpinista Tomislav Cvitanušić oglasio se nakon što je pokorio sam vrh Mount Everesta.

Kako kaže, stigao je u bazni kamp i misiju je proglasio završenom.

“Hvala svima na podršci, hvala svima na motivnama. Posebno hvala porukama u kojima moji prijatelji kažu ‘dovit ćemo za tebe’.

Beskrajno sam umoran. Jako teško isustvo je bilo. Dajte mi samo dan-dva pa ćemo se vratiti na one fine objave. Volim vas sve”, rekao je Cvitanušić.

Javnost širom regije sa velikom pažnjom pratila je Tomin pohod na Mount Everest, koji je počeo 31. marta, kada je krenuo sa sarajevskog aerodroma prema Nepalu.
Sve vrijeme poghoda bio je u kontaktu sa još jednim bh. alpinistom Muhamedom Gafićem koji mu je pružao savjete i podršku.

Bh. alpinista, triatlonac i Ironman Tomislav Cvitanušić prije dva dana popeo se na svijeta i osvojio Mont Everest, nakon avanture koja je trajala 46 dana.

Njegov učitelj, također poznati bh. alpinista Muhamed Gafić, objavio je danas sliku koju mu je Cvitanušić poslao nakon završene misije.

Uz fotografiju je naveo:

– Tomislav Cvitanušić je stigao u Bazu Everesta na 5300 m n/v, danas 19. maja u 15:30.

Doživio je i preživio ekstremne napore, uspješno stigao na vrh Everesta i sretno se vratio u bazu.

Javio mi se iz šatora i video linkom smo pola sata razgovarali.

Zdravstveno stanje mu je vrlo dobro.

Na licu mu se vidi pečat Everesta – napisao je Gafić.

Cvitanušić je sve vrijeme svoga pohoda bio je u kontaktu sa Gafićem, koji mu je pružao savjete i podršku, a fotografija sa vrha svijeta govori sama za sebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79