Tomislav Cvitanušić stao u odbranu Jasmine Izetbegović: “Svima se to može desiti”

Tomislav Cvitanušić stao u odbranu Jasmine Izetbegović: “Svima se to može desiti”


Bosanskohercegovački alpinista, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog komiteta BiH i triatlonac Tomislav Cvitanušić nerijetko na društvenim mrežama komentariše društveno-politička dešavanja u Bosni i Hercegovini kao i mnogi influenseri. Ovaj put oglasio se povodom objave vijesti da je Jasmina Izetbegović skrivila saobraćajnu nesreću.

Cvitanušić, kojeg mnogi zovu “hodajuća reklama” zbog ogromnog broja sponzora koje je uspio pridobiti zbog svojih rekreativnih sportskih uspjeha u poznim godinama, kao i prošlogodišnjem usponu na Mont Everest (koji se danas smatra i turističkim), uključujući i državne firme poput BH Telecoma, dok naši mladi sportisti i profesionalci poput Lane Pudar, Iman Avdić, Elvedine Muzaferije muku muče sa finansiranjem vlastitih treninga i putovanja na takmičenja, oglasio se na društvenim mrežama, stao u odbranu Jasmine Izetbegović i kritikovao sve medije u BiH koji su objavili vijest o njenoj saobraćajnoj nesreći u Stocu piše Klix.

“Jutros su mediji u Bosni i Hercegovini objavili da je mlada žena, stavljajući njenu fotografiju i ime, udarila u dva parkirana automobila. To se svakome može dogoditi i to ne bi bila vijest da navedena nije kćerka predsjednika jedne političke partije. To nije nikako u redu i moramo se boriti protiv takvih vijesti i takvog medijskog prostora. Koje god političke stavove imali moramo dići glas protiv ovakvih vijesti koje samo izazivaju govor mržnje”, napisao je Cvitanušić.

Većina medija objavila je tu informaciju kao servisnu vijest, bez posebnog isticanja, sa podacima kako je došlo do nezgode i koji je epilog, kao što je slučaj sa brojnim sličnim vijestima. Ime osobe koja je učestvovala u saobraćajnoj nezgodi istakli su svi mediji, jer je riječ javnoj ličnosti, odnosno o kćerci jednog od najpoznatijih političara u BiH, lideru stranke i dugogodišnjem članu Predsjedništva BiH.

A da je u konkretnom slučaju Jasmina Izetbegović javna ličnost najbolje je ilustrovalo njeno vjenčanje prije dvije godine u Begovoj džamiji u Sarajevu, kojem su prisustvovali reisul-l-ulema Husein Kavazović, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i brojne druge poznate ličnosti. O tom događaju pisali su i regionalni mediji, saobraćaj u gradu je bio blokiran, što tada nije zasmetalo Cvitanušiću.

A zašto je ovo vijest, koja je u međuvremenu na većini medija bila i najčitanija, ne treba mnogo tražiti obrazloženja i objašnjenja. Informacija da je sin, kćerka ili žena neke javne ličnosti imala saobraćajnu nesreću je vijest u svakoj državi na svijetu. Prije svega jer je riječ o bliskim osobama javnih ličnosti, od kojih su mnoge i same javne ličnosti.

Cvitanušiću ovo nije prvi put da kritikuje bosanskohercegovačke medije, koji su nerijetko bili medijski pokrovitelji na svim komercijalnim putovanjima koje je imao do sada i kojima treba zahvaliti za vlastitu popularnost, ako ista i postoji.

Sportisti Cvitanušiću i dalje želimo što više sportskih uspjeha, a da komentarisanje rada medija ostavi profesionalcima, te da se posveti pronalasku sponzora za sve one mlade djevojke i dječake koji nas profesionalno predstavljaju u svijetu u raznim sportovima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija