Toni Brkić likvidiran kod Ljubuškog: 2007. godine izbjegao hapšenje, tražio ga i USKOK

Toni Brkić, zvani Tonćo (47) iz Vojnića kod Ljubuškog, koji je krajem 2007. godine izbjegao hapšenje u akciji policije i USKOK-a protiv grupe krijumčara cigareta na čijem je čelu bio G. B., likvidiran je u ponedjeljak navečer u zaseoku Vodice mjesta Vojnić, kod Ljubuškog, odakle je i rodom, a imao je prijavljeno prebivalište i u Zagrebu.

Identitet ubijenog objavio je Jutarnji list, a potom i ostali hrvatski mediji.

U lokvi krvi našao ga je prolaznik koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, rekao im je jedan Ljubušak s kojim su razgovarali u utorak.

Više pojedinosti o samom događaju nije znao, ali rekao je da je Brkić već duže vrijeme bio u Vojniću.

Prema saopćenju MUP-a ZHK-a, PU Ljubuški je u ponedjeljak u 23.38 sati zaprimila prijavu da u zaseoku Vodice, u šumi kraj “mercedesa”, leži muškarac s vidljivim tragovima krvi.

Na mjesto događaja odmah su izišli policijski službenici PU Ljubuški i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški.

Dežurna doktorica Doma zdravlja Ljubuški mogla je samo konstatirati smrt, a policajci su ustanovili da je usmrćen iz vatrenog oružja.

Brkić je 2007. godine uspio izbjeći hapšenje u policijskoj akciji “Walter” u kojoj je policija prijavila 29 osoba za krijumčarenje cigareta.

Ta je kriminalna grupa od aprila 2007. godine u Hrvatsku i zemlje Evropske unije prokrijumčarila više od 1,5 miliona kutija cigareta, saopćili su tada hrvatska policija i USKOK.

Cigarete su krijumčarene iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, te dalje u zapadnoevropske zemlje.

Brkić je zbog krijumčarenja cigareta bio pravomoćno osuđen i na sudu u Ljubuškom na tri mjeseca zatvora, a kazna mu je zamijenjena novčanom kaznom od 9.000 KM zbog krijumčarenja 31.500 šteka cigareta 2010. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79