Topiću 22 mjeseca kazne zbog mita za vozački

Kantonalni sud u Bihaću osudio je Bajazita Topića (60) iz ovog mjesta na godinu i 10 mjeseci za krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi, jer je 2017. godine u Velikoj Kladuši kao član komisije za polaganje vozačkog ispita primao mito od instruktora i kandidata.

Naime, Sud je žalbu branioca optuženog odbio kao neosnovanu, djelimično uvažio žalbu kantonalnog tužioca te preinačio presudu Općinskog suda u Velikoj Kladuši od 30. novembra 2018. godine u odluci o izrečenoj krivičnopravnoj sankciji.

“Kantonalno tužilaštvo USK je dokazalo da je Topić 7. januara 2017. godine, za tokom vozačkog ispita u Velikoj Kladuši na poligonu Gradske sportske dvorane, kao službena osoba Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, član komisije za polaganje vozačkog ispita, u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, a suprotno zakonu, primao novac od instruktora i kandidata auto-škola ‘Adila’, ‘Raza’ i ‘15.april'”, navodi se u presudi.

Prema presudi, uzimao je iznos od 100 KM po kandidatu kako bi im omogućio da polože praktični dio vozačkog ispita.

“U jednom slučaju primio je i obećanje dara ili usluge da kandidatu koji nije zadovoljio na testu omogući službenim evidentiranjem da jeste položio vozački ispit”, stoji u presudi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79