Toplotni val trajat će još nekoliko dana, od nedjelje padavine i osvježenje

U BiH danas je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u centralnim i istočnim područjima.

U BiH se sutra očekuje sunčano vrijeme, uz malu dnevnu oblačnost i najvišu dnevnu temperaturu između 27 i 33 stepeni Celzijusovih, na jugu i sjeveru do 36 stepeni.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha biće između 13 i 19, na jugu zemlje i do 24 stepena Celzijusova, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U BiH danas je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u centralnim i istočnim područjima.

U petak će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, mjestimično može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak, uglavnom u centalnim, sjevernim i sjeverozapadnim podurčjima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje i do 24, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu do 35 stepeni.

U Hercegovini u subotu se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni, umjereno do pretežno oblačno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje i do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu do 33 stepena.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Intenzivnija kiša i pljuskovi očekuju se u zapadnim područjima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje i do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 31 stepen prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79