Traga se za osobom koja je napala Dritana Abazovića

Pripadnici Uprave policije su na Cetinju uhapsili dvije osobe koje su jučer vrijeđale i prijetile odborniku Građanskog pokreta „URA“ Slavku Jankoviću, dok se za jednom osobom traga, piše Pobjeda.

Također, policija je identifikovala i osobu koja je upućivala prijetnje i uvrede potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću.

– Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na lociranju ovog lica, a predmet je upućen nadležnom tužilaštvu – saopćila je policija.

Oni su kazali da se jučer oko 10 sati ispred zgrade Opštine Cetinje, gdje se održavala sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje, okupila se grupa od oko 30 građana, koji su prilikom dolaska odbornika GI „URA“ Slavka Jankovića negodovali.

– Tom prilikom iz grupe građana su se izdvojili F.P. (35) i V.J. (49) oba iz Cetinja, i uputili Jankoviću niz uvrjedljivih riječi i psovki. Nakon toga je prišao M.Č. (54) iz Cetinja i uputio Jankoviću prijeteće riječi – navode iz polciije.

F.P. i M.Č. su nedugo nakon događaja locirani i privedni u službene prostorije policije dok se za V.J. traga.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Cetinjska policija je uahpsila M.Č. i F.P. zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Ispred zgrade Opštine, tokom trajanja sjednice, M.V. (41) iz Cetinja je uputio prijetnje i niz uvreda i psovki na štetu Dritana Abazovića.

– Za pomenutim licem se traga a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se predmet dostavi u rad Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju – navodi se u saopćenju crnogorske policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79