Traga se za tijelom djevojke, svjedok: Vikali su i zapomagali

 

Na Gružanskom jezeru u Srbiji tokom cijelog popodneva i večeri traje potraga za tijelom djevojke J. Đ. (20) iz Kragujevca, koja se danas oko 17:00 sati utopila. Jezerom patroliraju čamci ribočuvarske službe koji pretražuju širok pojas oko mjesta na kome se utopila nesrećna djevojka.

Pripadnici policije na mjestu tragičnog događaja obavili su razgovor sa očevicima i osobama koje su učestvovale u nesreći, ali za sada nisu davali zvanične informacije medijima.

Prema pisanju portala Nova.rs, djevojka je bila sa još dvoje prijatelja na improviziranom plovilu daleko od obale. Prema nezvaničnim informacijama plovilo se prevrnulo i ona je potonula, a druge dvije osobe uspjele su da doplivaju do obale. Jedan mladić koji je bio na plovilu nagutao se vode i njega je Hitna pomoć prevezla do Urgentnog centra u Kragujevcu.

Gružansko jezero

Ovom tragičnom događaju svjedočio je Aleksandar Alempijević koji je iz svoje vikendice sa druge obale vidio “neki metež” na jezeru. On je ispričao da su na vodi bile dvije grupe mladih ljudi, ali na priličnoj udaljenosti jedni od drugih. Prema njegovim riječima jedna grupa bila je u gumenom čamcu, a troje na dasci za surfovanje. Vidio je da se nešto dešava, ali nije mogao ni da nasluti da se dogodila tragedija.

Alempijević kaže da su djeca iz čamca doveslala do obale na kojoj je se on nalazio i zatražila pomoć.

– Bilo ih je troje u čamcu i počeli su da mole i zapomažu “dave nam se drugari, pomozite”, priča on i dodaje da su mladi na dasci za surfovanje bili na udaljenosti od oko 500 metara od njega. Dvogledom je pregledao drugu obalu i vidio da su dvije osobe isplivale na sigurno, ali ne i treća, pa je, kako kaže, odmah postao svjestan da se dogodila velika tragedija.

Priča da je ubrzo stigla i Hitna pomoć, kao i čamci ribočuvarske službe, kojima je pokazao mjesto na kome se utopila djevojka.

Potraga za nastradalom J.Đ. odmah je počela, ali njeno tijelo još nije pronađeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79