Tragaju za muškarcem koji je koristio garažu u kojoj su nađeni ukradeni BMW, 10 kilograma marihuane i signalni pištolj

U sarajevskom naselju Breka, gdje su istražitelji u jednoj garaži prije nekoliko dana otkrili arsenal oružja, sinoć je, kako smo objavili, obavljen novi pretres u kojem su zaplijenjeni 10 kilograma marihuane i BMW, koji je ukraden na području Orašja 12. januara ove godine, a za njim je bila raspisana potraga.

Prema informacijama izvora iz istrage, istražitelji su nakon lišavanja slobode A. H. (45) došli do novih saznanja te su proširili istragu.

Kako saznajemo, upravo je supruga od A. H. prijavila policiji da se u garaži nalazi oružje.

Osumnjičeni je inspektorima tokom ispitivanja tvrdio da je garažu ustupio prijatelju te da nije znao šta se unutra nalazi.

Kada su policajci kontaktirali tu osobu, ona im je rekla da se nalazi na ljetovanju i od tada im se nije javljala.

Istražitelji utvrđuju čije je oružje te je li pronalazak opojnih sredstava i automobila povezan s tim slučajem. Pretres je izvršen po odobrenju nadležnog suda.

U pretresu garaže koju koristi H. K. koji je obavljen nakon pribavljene naredbe Općinskog suda u Sarajevu pronađen je i jedan signalni pištolj s punjačem i 10 PVC vreća s indijske konoplje. Policija traga za osobom koja je koristila garažu, prenosi Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79