Tragedija: Djevojka umrla na infektivnoj nakon što je rodila bebu

Tijana Gardić (29) iz Užica, preminula je 18. februara u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, kako se sumnja, od komplikacija izazvanih gripom.

Nesretna Užičanka, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, imala je, prema riječima porodice, simptome gripa. Ona je u teškom stanju sa odjeljenja Centralne intenzivne nege užičke bolnice prebačena u beogradski GAK “Višegradska”.

Prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK “Višegradska”, potvrdio je za “Blic” da su pacijentkinju iz užičke bolnice poslali kod njih.

– Primili smo je u besvjesnom stanju, uradili smo komplentnu dijagnostiku i ustanovili da je njen plod preminuo u stomaku. Urađen je carski rez. Uputili smo je potom u Infektivnu kliniku, gdje je ona i preminula – kaže za “Blic” prof. dr Stefanović.

U Opštoj bolnici Užice nismo dobili potvrdu da li je kod Tijane ustanovljen virus gripa, a iz ove ustanove poručuju da je za davanje takvih informacija nadležan Institut „Batut“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79