Foto: Crna-Hronika
Tragedija kakvu Sanski Most ne pamti: “Mehemed na posao došao sa automatskom puškom”

Tragedija kakvu Sanski Most ne pamti: “Mehemed na posao došao sa automatskom puškom”


Mehemed Vukalić je radio kao domar u Gimnaziji u Sanskom Mostu. On je ubio direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Midžan, i sekretaricu Nisvetu Kljunić.

Kako nezvanično saznajemo Mehemed je na radno mjesto donio automatsku pušku, upao je u školu i počeo pucati po svojim kolegama. Nezadovoljan zbog odnosa s upravom škole odlučio je na ovaj korak. Ubica je noseći automatsku pušku u ruci ušao u objekat Gimnazije i nije nasumično pucao po školi, već je po kabinetima tražio tačno određene osobe u koje je potom pucao i lišio ih života.

Domar koji je jutros u Sanskom Mostu ubio troje ljudi a onda pokušao presuditi sebi, je u svjesnom stanju. To su potvrdili iz Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, gdje je nakon pokušaja suicida prebačen Vukalić.

O motivima zločina se još ne zna ništa pouzdano, ali se nagađa kako je ubica sa ubijenima od ranije imao određene razmirice koje se tiču određenih disciplinskih sankcija kojima je bio izložen zbog neizvršavanja radnih zadataka.

Vukalića kažu kako je bio miran i povučen, sudjelovao je u proteklom ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba.

Foto: RTV Sana



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija