Tragedija kod Siska: Bosanac poginuo u saobraćajnoj nesreći, povrijeđeno još dvoje bh. državljana

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 20 sati dogodila u mjestu Petrinjci na području Sunje, nedaleko od Siska, život je izgubio 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

U nesreći je povrijeđeoi još dvoje bh. državljana, kao i 27-godišnja vozačica iz Hrvatske.

Prema izvještaju policije, nesreća se dogodila kada je mladić, vozač automobila sa slovenskim nacionalnim oznakama, prilikom pretjecanja kolone vozila prešao u suprotnu saobraćajnu traku, gdje je frontalno udario u automobil sisačkih registracija.

Vozačica automobila iz suprotnog smjera nije uspjela izbjeći sudar. Od siline udarca, oba vozila su odbačena u odvodni kanal pored puta.

Uz mladića koji je nažalost izgubio život, u automobilu su se nalazili još dvoje bh. državljana, 47-godišnjak i 21-godišnjak. Oni su, zajedno s vozačicom drugog vozila, prevezeni u sisačku Opću bolnicu. Dok su 21-godišnjaku i 27-godišnjoj vozačici dijagnosticirane lakše tjelesne povrede, 47-godišnjaku su okvalifikovane teže tjelesne povrede.

Tijelo nastradalog mladića prevezeno je u mrtvačnicu gdje će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Policija je na mjestu nesreće obavila uviđaj i prikupila sve potrebne informacije koje će biti dostavljene nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79