Tragedija koja je potresla sve: Aleksandra (43) i njena dva sina Nemanja (19) i Mladen (16) utopili su se

Aleksandra (43) i njena dva sina Nemanja (19) i Mladen (16) Koruga iz Pljevalja nastradali su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći nakon što je njihov automobil marke “golf 3” u nedjelju sletio s Malog mosta u Podgorici i zbog jake bujice završio u rijeci.

Nesreća se dogodila, podsjetimo, u nedjelju oko 7. 30 u podgoričkom naselju Rogami kada je porodica Koruga automobilom pokušala da pređe lokalni most.

POPLAVA

  • Danima prije nesreće padala je kiša u ovom dijelu Crne Gore i vodostaj potoka Širalije se znatno povećao, pa mještani u nedjelju skoro da nisu mogli da prelaze most koji povezuje naselje – piše crnogorska Pobjeda.

Sumnja se da je do tragedije došlo jer je “golf 3” počeo da tone na mostu, a prema riječima očevica, koji je gledao jezivu scenu kako majka doziva i moli za pomoć, dok auto s njenim nasljednicima tone.

  • Vidjeli smo da auto pluta po rijeci i da je krenuo da tone. Ženska osoba je iskočila kroz zadnja vrata i počela da pliva. Pošto smo neplivači, brat i ja smo pokušali da dobacimo crijevo za koje bi se uhvatila kako bismo je izvukli iz vode, ali bezuspješno – ispričao je potresno mještanin za Pobjedu.

On je dodao i da most nije za saobraćaj kada je vodostaj rijeke veliki.

  • Kobnog jutra porodica Koruga odlučila je da ipak pređe most kako ne bi kružili. Međutim, u jednom trenutku auto je počeo da tone i voda je munjevito počela da ulazi unutra – prenose crnogorski mediji.

Kako su prenijeli tamošnji mediji, o nesreći je obaviještena policija, a na teren su tada izašli i pripadnici Službe zaštite i spasavanja, ali i ronioci iz Bijele koji su izvukli tijela.

  • Istraga je u toku i ona će utvrditi sve okolnosti ove tragedije, a obdukcija će pokazati kako je došlo do smrti – prenosi Pobjeda, dok Standard navodi da su se tog jutra našla dva automobila na mostu.

Otac ostao sam

  • Dva automobila pokušala su da pređu most na omanjoj reci Širolija, ali je vozač prvog automobila odustao od prelaska jer je rijeka bila previše nabujala i skoro je poplavila most. Međutim, vozač “golfa” odlučio je da ipak pokuša da pređe. Kad je bio na sredini, jaka vodena bujica je prevrnula vozilo i ono je završilo u rijeci.

Gojko Koruga, otac i suprug stradalih, u trenutku je ostao bez cijele porodice, a u jednim dnevnim novinama osvanula je i čitulja u kojoj se navodi da će majka i njeni sinovi danas biti sahranjeni i to u Pljevljima, odakle su rodom.

Treća velika nesreća

Nesreća u kojoj su u nedjelju majka i sinovi izgubili život je još jedna tragedija koja se za posljednja tri mjeseca dogodila u Crnoj Gori. Podsjetimo, 7. oktobra u stravičnoj nesreći poginula je Mojkovčanka Jelena Vuković (27) i njeno dvoje djece staro dvije i sedam godina kada je njihov automobil sletio u ambis kanjona Tare na magistralnom putu Mojkovac-Žabljak. Masakr kakav se ne pamti u novijoj istoriji Crne Gore dogodio se 8. avgusta kada je Cetinjanin Vuk Borilović (35) ubio deset ljudi, od kojih i dvoje djece stare osam i 11 godina, dok je šest osoba ranio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79