Tragedija na putu do Potočara: Preminuo sudionik Marša mira

Kako su potvrdili organizatori, jedan od sudionika na ruti dugačkoj oko 100 kilometara danas je preminuo. Tragedija se dogodila na Maršu mira, tradicionalnoj koloni koja je još 8. jula iz Nezuka krenula prema Potočarima, u znak sjećanja na genocid u Srebrenici.

Kako su potvrdili organizatori, jedan od sudionika na ruti dugačkoj oko 100 kilometara danas je preminuo.

Riječ je o osobi starije životne dobi kojoj je pozilo, nakon čega je uslijedila smrt.

Ovo je prvi smrtni slučaj tokom Marša mira.a. Ukupno je oko 5.000 ljudi krenulo 8. jula iz Nezuka kod Sapne put Potočara kako bi odali počast hiljadama ubijenih muškaraca i dječaka u genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine.

Tokom tri dana, sudionici Marša kretali su se trasom kojom su Srebreničani u ljeto prije 29 godina pokušavali doći do slobodne teritorije – Tuzla ili Kladanj.

Preživjeli Srebreničani i ove godine su bili na čelu kolone Marša mira koji su danas stigli u Potočare.

Sudionici Marša mira će sutra prisustvovati kolektivnoj dženazi u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari na kojoj će ove godine biti ukopani posmrtni ostaci još 14 žrtava genocida

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79