Tragedija rastužila BiH! “Saučešće porodici stradalog dječaka, poštovati propise”

Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” upućuju najiskrenije saučešće porodici dječaka nastradalog od strujnog udara na prostoru željezničke stanice u Prijedoru, te apeluju da svi građani poštuju željezničke propise, ne ignorišu postavljene znakove upozorenja, te sačuvaju svoje i tuđe živote.

“Neovlašteno kretanje prugom, kao i penjanje i približavanje vagonima, najstrože je zabranjeno i predstavlja veliku opasnost po ljudske živote, imajući u vidu da je kontaktna mreža pod naponom”, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske”.

Iz “Željeznica” su naveli da je sinoć u 21.15 časova na prostoru željezničke stanice u Prijedoru, usljed nedozvoljenog kretanja grupe dječaka između kolosijeka i penjanja na cisternu, od posljedica strujnog udara tragično nastradao dječak čiji su inicijali B.S. (17).

“Stanično osoblje željezničke stanice u Prijedoru je, odmah nakon obavještenja dežurnog dispečera da je došlo do izbacivanja napona elektro-vučnog postrojenja Omarska do postrojenja za sekcionisanje neutralne sekcije Brezičani, reagovalo u skladu sa propisima, te je isključen elektro-napon”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je u isto vrijeme u stanici Prijedor, nakon što je primijećeno varničenje, a zatim se čuo i jak udar, odmah upućen telefonski poziv Policijskoj stanici Prijedor jedan, kao i službi Hitne pomoći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79