Tragedija se ponovila: “Autobus smrti” prije 10 godina učestvovao nesreći u kojoj je poginula cijela porodica

Mediji na Kosovu i Metohiji podsjećaju na tragičnu priču porodice Tači koja je prije tačno deset godina, 25. jula 2011, na isti datum kada se dogodila stravična nesreća pored Slavonskog Broda u kojoj je poginulo deset državljana Kosova, stradala u saobraćajnoj nesreći u selu Lugbunar u Đakovici.

Petoročlana porodica, David Tači, njegova supruga Tone Tači, kao i njihove dvije kćerke i kćerka Davidovog brata, Emanuela, Magdalena i Doruntina Tači poginuli su u nesreći kada je u njih udario autobus.

Bila je to jedna od najvećih tragedija na putu na Kosovu i Motohiji u kojoj je praktički nestala cijela jedna porodica, a povrijeđene su još dvije osobe, Anton Tači i Marte Tači.

Ono što je zanimljivo i zbog čega je portal Sinjali podsjetio na ovu tragediju je činjenica da je u toj nesreći takođe bio uključen autobus Deva Toursa, iste agencije u čijem autobusu je poginulo deset ljudi kod Slavonskog Broda u nedjelju.

Nesreća 2011. godine dogodila se jer je autobus Deva Toursa napustio traku i udario u automobil u kojem je putovala porodica Tači.

Reporteri portala Sinjali kontaktirali su Froka Tačija, brata preminulog Davida Tačija, koji je potvrdio da je autobus koji je učestvovao u nesreći 2011. pripadao kompaniji Deva Tours, piše 24sata.hr.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79