Tragedija šokirala Hercegovinu: Brat i sestra se otrovali gasom pokušavajući da izvuku muškarca iz bunara!

Dvije osobe su izgubile život od posljedica trovanja gasom u mjestu Dobrkovići kod Širokog Brijega. Kako su potvrdili izvori bliski porodici, riječ je o bratu i sestri, a nesreća se dogodila nešto iza 18 sati prilikom čišćenja bunara.

Još nisu poznate okolnosti ove tragedije. Nezvanično je potvrđeno da je muž nastradale žene takođe pretrpio teške posljedice po zdravlje, ali da nije životno ugrožen.

Radi se o I.C. (1976.) koji je primljen na reanimaciju i anesteziju u bolnicu u Mostaru. Brat i sestra su preminuli tokom transporta u vozilu Hitne pomoći.

Iza nas je sigurno jedna od najtežih akcija, u 17:17 smo dobili obavijest od vatrogasaca Široki Brijeg za hitnim…

Gepostet von GSS Široki Brijeg am Freitag, 26. Juli 2019

U akciji spašavanja sudjelovali su i pripadnici Gorske službe spašavanja Široki Brijeg, koji su na Facebooku izvijestili da je jedan od preminulih bio njihov član.

“Na žalost dvije osobe su preminule dok je jedna stradala osoba u bolnici. Na terenu su bili i pripadnici PU Široki Brijeg. Jedan od stradalih je član našeg planinarskog društva, druga osoba njegova sestra, jednostavno jako tužan i potresan dan!” – napisali su na svom Facebook profilu pripadnici Gorske službe spašavanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79