Tragedija u Americi: U policijskom automobilu preminuo Ervin Karić

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju o tragediji koja je zadesila porodicu Karić u Americi gdje je njihov Ervin Karić preminuo u policijskom vozilu.

Ervin Karić preminuo je 2.8.2022. godine u policijskom automobilu. Bio je mladi policajac kojeg su pronašli u beživotnom stanju u svom vozilu u blizini policijske stanice u Concordu (Amerika) piše Crna-Hronika.

“S velikom tugom javljamo da je naš novi policijski službenik Ervin Karić prerano preminuo. Dana 2.8. oko 14:45 policajac Karić pronađen je mrtav u svom vozilu u blizini policijske akademije u Concordu. Ova se tragedija nije dogodila u krugu akademije ili za vrijeme nastave. Naša sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima te svima koji su pogođeni ovom tugom. Jedinica za teške zločine državne policije New Hampshirea istražuje ovaj incident. Tijelo policajca Karića odvezeno je na obdukciju u Ured medicinskog istražitelja u Concordu. Uzrok smrti nije potvrđen iz Ureda sudske medicine, ali možemo izvijestiti da smrt nije sumnjiva, te nema opasnosti za javnost od ovog događaja. Policajac Karić jako se svidio njegovim kolegama u policijskoj postaji Bow i brzo je postao dio obitelji naše policijske uprave. Nedostajat će im. Počivaj u miru službenik Ervin Karić.” – izjavili su iz Bow NH Policijske stanice piše Crna-Hronika.

Kako saznajemo od porodice nastradalog mladića, ovo je bio nesretan slučaj. “Šta da vam kažem. Nesretan slučaj. Pištolj sam opalio, teško ranio našeg Ervina koji je od toga preminuo. Nije se ubio. ” – izjavili su bliski članovi porodice nastradalog policajca.

Erdin Karić je rodom iz Bosne i Hercegovine, tačnije Kalesije, a tijelo mladića će biti transportovano iz Amerike u našu državu kako bi se po vjerskim običajima obavila dženaza namaz piše Crna-Hronika

Na stranici Gofundme u toku je akcija pomoći porodici karić da bi se Ervinovo tijelo prebacilo u Bosnu i Hercegovinu, gdje će se obaviti dženaza.

Do pisanja ovog teksta prikupljeno je 6.555 dolara (12.600 KM). Plan je da se prikupi 10.000 dolara (19.200 KM).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79