Tragedija u Crnoj Gori: Preminuo 19-godišnjak od koronavirusa

Najmlađa žrtva korona virusa u Crnoj Gori imala je 19 godina, saopštili su iz Kliničkog centra (KCCG), navodeći da je taj pacijent bio nevakcinisan i da je srčani zastoj neposredni uzrok njegove smrti

Najmlađa žrtva korona virusa u Crnoj Gori imala je 19 godina, saopštili su iz Kliničkog centra (KCCG), navodeći da je taj pacijent bio nevakcinisan i da je srčani zastoj neposredni uzrok njegove smrti, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz KCCG-a su kazali da je pacijent preminuo juče u toj zdravstvenoj ustanovi. Kako su naveli, on je bio pozitivan na korona virus od 29. avgusta, a u nikšićku bolnicu primljen je 3. septembra.

“Samo dan poslije, pacijent je transportovan u KCCG, gdje je odmah dobio monoklonska antitijela koja je se koriste u ranoj fazi liječenja covid infekcije”, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG-a su rekli da je poslije nekoliko dana pacijent bio stabilnije i na neinvezivnoj ventilaciji sa koje je skinut 17. septembra i narednih 25 dana je proveo na kiseoničkoj maski.

“Međutim, tokom liječenja pacijent je imao srčani zastoj nakon čega je, na kratko, vraćena srčana funkcija, ali ubrzo nakon toga nastaje još jedan srčani zastoj poslije čega prestaje odgovor na terapiju”, navodi se u saopštenju.

Iz KCCG-a su kazali da je taj pacijent bio nevakcinisan, zbog čega su sve građane još jednom zamolili da imunitet ojačaju vakcinacijom.

“Ranije smo, više puta, upozoravali da mladost nije odbrana od delta soja koronavirusa jer, osim disajnih puteva, izaziva fatalna oštećenja krvnih sudova i srca”, ističe se u saopštenju.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79