Tragedija u Hrvatskoj: Poginuli šef (38) i radnik (22). Oglasio se svjedok nesreće

Vlasnik klesarskog obrta D. G. (38) i radnik (22) u petak su oko 9 sati istovarivali teške mramorne ploče s kamiona. Iz još nepoznatog razloga skliznule su na njih i usmrtile ih

Tuga je zavladala Galdovom, gradskom četvrti Siska. Nema mještanina kojega nije pogodila teška nesreća na radu u kojoj su jučer oko 9 sati u Pakleničkoj ulici u Sisku poginula dvojica muškaraca. Nelužbeno se doznaje da je riječ o vlasniku klesarskog obrta D. G. i njegovu 22-godišnjem radniku. Okolnosti same nesreće jučer su policija, Županijsko državno odvjetništvo u Sisku i državni inspektorat još utvrđivali. Ono što je poznato je da su njih dvojica istovarivali kamene i mramorne ploče s kamiona za koje mještani kažu da jedna teži više od tone. Nešto je pošlo po zlu i nekoliko ploča palo je na nesretne muškarce te ih usmrtilo.

– Nisam čula sam trenutak nesreće jer tuda stalno prolaze kamioni i to svaki put jako lupa, osobito kad prijeđu šaht. Tako i ja nisam odmah obraćala pažnju kad se čuo tresak, mislila sam da kamion prolazi. Otišla sam oprati kosu kad sam čula da susjeda snažno lupa na vrata. Otvorila sam, a ona je samo počela vikati: ‘Poginuli su, poginuli su!’ Naježila sam se – kaže nam jedna od prvih susjeda obrta gdje je bila nesreća. Drugi mještani kazali su da se čuo tresak, a potom plač.

Naime, klesar ima radionicu u obiteljskoj kući stotinjak metara dalje od mjesta nesreće. Kako tamo nema mjesta gdje bi kamion mogao stati i istovariti ploče, to su uobičajeno u dogovoru s njegovim vlasnikom radili u dvorištu drugog obrta.

Djelatnici Hitne pomoći, koji su vrlo brzo stigli u Galdovo, morali su čekati da vatrogasci iz JVP Sisak razbiju mramorne ploče kako bi mogli pregledati tijela i konstatirati smrt. Prije toga vatrogasci su pokušali dizalicom podignuti skliske ploče, no nisu uspjeli. Do završetka ovog izdanja na mjestu događaja trajao je očevid kojim bi se trebali utvrditi uzroci tragedije.

O preminulom vlasniku svi imaju samo riječi hvale. Bio je omiljen i poštovan u tom kraju. Iza njega je ostala supruga i dvoje djece, sin školarac te kćer predškolske dobi. U vrijeme nesreće dječak je, pričaju mještani, s razredom bio na izletu u Vukovaru. Nakon njegova povratka, djecu su privremeno odveli kod rodbine.

D. G. u sisačkom kraju ostat će zapamćen i kao golman lokalnih nogometnih klubova.

– Upravo sam zaprimio tužnu vijest da nas je u 39. godini života nesretnim slučajem kod obnašnja radnih obveza zauvijek napustio D. G., nekadašnji čuvar mreže, koji je ponikao u galdovačkom Frankopanu. Kroz karijeru čuvao je vrata u mladeži TŠK iz Topolovca, a u posljednje vrijeme uspješno branio za veterane NK Kupa iz Letovanića – oprostili su se od njega na društvenoj mreži piše 24sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79