Tragedija u Hrvatskoj: Pronašli mrtvo dijete u BMW-u, otac ga zaboravio odvesti u vrtić

U parkiranom automobilu u Kninu u utorak poslijepodne je pronađeno mrtvo dijete. Informaciju je medijima potvrdio glasnogovornik šibensko-kninske policije Šime Pavić, a odmah je obavljen i policijski uviđaj koji bi trebao rasvijetliti sve okolnosti tragedije.

Od stravičnog prizora mrtvog dječačića ostavljenog u vrelom vozilu u šoku su bili i istražitelji i ljudi koji su pronašli tijelo, piše Šibenski.

Kako su neslužbeno doznali, dječak je imao pet godina. Otac mu je profesionalni vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu

Otac je dječaka svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto.

Tako su krenuli i u utorak ujutro u BMW zatamnjenih stakala. Stavio je dijete u auto i krenuo, po običaju, prvo u vrtić pa zatim na posao. Međutim, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u vojarnu. Ne zna se zašto je pozvan i kako je uopće smetnuo s uma da dijete nije ostavio u vrtiću, ali na poziv se odmah odazvao i krenuo u vojarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerojatno zaspao na svome sjedalu jer je bilo rano ujutro.

Automobil je ostavio preko puta vojrne na parkiralištu. Potpuno zanesen obvezama na poslu, nije uopće ni pomišljao na dijete. Sve dok ga u tri sata nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao mrtvo malo tijelo.

Cijelo jutro dok je diječak bio u vozilu niko ga nije primjetio ni čuo. U blizini se obavljau radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, niko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga niko zbog buke strojeva i nije mogao čuti.

Otežavajuće je što je riječ o BMW-u zatamnjenih stakala. Naime, u Kninu je oko 14 sati temperatura iznosila 28 stepeni, ali ako je takvo vozilo bilo dugo vremena na suncu, temperatura u njegovoj unutrašnjosti strahovito može porasti i dijete može dehidrirati.

Kako se saznaje u Kninu, nije riječ o problematičnoj obitelji, naprotiv. U vojsci oca cijene kao dobrog i pažljivog čovjeka, pravog profesionalca. Nakon otkrivene tragedije vojna policija odvela ga je na krim-obradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79