Tragedija u Kreševu: Istražitelji utvrđuju kako je Eldin Fatić izgorio u ćumurani

Mladić E. F. (31) upao je i izgorio u jednoj ćumurani (žegi), objektu u kojem se na tradicionalan način proizvodi drveni ugalj, u naselju Crnički Kamen kod Kreševa. Prema saznanjima „Dnevnog avaza“, radi se o Eldinu Fatiću, nastanjenom u naselju Mratinjići kod Kreševa.

Fetić je tog kobnog dana, kao i svakog do sada, obavljao radne zadatke u žegi. Šta je dovelo do ove tragedije, utvrdit će Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona (SBK).

Tijelo ugljenisano

Stravičan incident prijavljen je Policijskoj stanici Kreševo u 15.30 sati u nedjelju te su odmah izašli na lice mjesta. Ono što se zna jeste da je tijelo stradalog muškarca, nažalost, potpuno ugljenisano. Da bi njegove ostatke izvadili, prema nepotvrđenim informacijama, morala se srušiti ćumurana.

Nakon završenog uviđaja, gdje je prisustvovao i tužilac Tužilaštva SBK, naređena je obdukcija ostataka nesretnog mladića. Za „Dnevni avaz“ su iz Tužilaštva naveli da je dežurni tužilac izdao naredbu za pregled i obdukciju nastradalog NN lica. Obdukcija je završena, međutim, Tužilaštvu još nisu dostavljeni nalaz i mišljenje obducenta/patologa.

– S ciljem utvrđivanja identiteta i uzroka smrti, naredit će se biološko, odnosno DNK vještačenje. Poduzimaju se i druge zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojim je mladić nastradao – naveli su iz Tužilaštva za „Dnevni avaz“.

Policija obavila uviđaj

Prema nepotvrđenim informacijama, mladića je, navodno, neko gurnuo u žegu. Tragom te informacije, kontaktirali smo i portparola MUP-a SBK, koji nam je kazao da je policija uradila uviđaj te poduzima daljnje mjere u saradnji s Tužilaštvom SBK.

– Policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi s ovim događajem. Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati, ali sve pod nadzorom i uputama Tužilaštva – kazao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79