Tragedija u porodici Alibegić: “Fahiru pregazio vozač iz Visokog koji se nalazi na slobodi”

Saobraćajna nesreća dogodila je u srijedu 11.10.2023. godine u Visokom kada je teško povrijeđena pješakinja Fahira Alibegić (40) koju je automobilom udario 75-godišnji vozač putničkog automobila VW Vento.

Nesreća se dogodila u centru Visokog, Sebilj zona oko Merkator centra. Na lice mjesta izašao je MUP ZDK PS Visoko kako i službenici Hitne pomoći.

Kako saznaje portal Crna-Hronika, vozaču rođenog 1948. godine nisu uradili alko-testirano a kao izgovor rekli su da je to zbog njegovog zdravstvenog stanja. Već 5 dan se čekaju nalazi krvi kako bi se utvrdio da li je vozač bio u alkoholiziranom stanju.

Porodica Alibegić ogorčena je postupcima policijskih ali i zdravstvenih službenika. Očevici kažu da je bio vidno pijan ali da ga nisu mogli alkotestirati jer je imao cijevčicu u grlu. MUP ZDK PS Visoko bi je škrt sa informacijama. Kratko su izjavili da je vozač imao vozačku dozvolu, ako to nešto znači.

Fahira nije prelazila cestu, već ju je 75-godišnji vozač udario na dijelu ceste koji je predviđen za pješake.

U policijskom bilntenu o ovoj nesreći nema niti slovo napisano.

“Niti jedan medij nije prenio ovu tragičnu vijest kao da je mačka pregažena. Taj dan nismo dobili poziv niti od MUP-a, niti od Hitne pomoći visoko. Fahira je od djetinjstva dijete sa posebnim potrebama. Moja sestra već četvri dan se bori za život dok je vozač nakon 24-satnog pritvora (otrežnjenja) pušten na slobodu. Kažu takav je sistem, morali su ga pustiti” – izjavio je za portal Crna-Hronika Munib Alibegić.

Fahira je već 5 dan uz 24-satnu zdravstvenu njegu u Kantonalnoj bolnici u Zenici, a porodica Alibegić je zahvalna doktorima i medicinskim sestrama na naporima koje su uložili da bi njihova sestra ostala živa.

“Mnogi se pitaju zasto ova samo naša tragedija nije objavljena u medijima, pa zato sto moja sestra nema neko “jako u Visokom” prezime. Zato što su mediji pod kontrolom odgovornih za ovaj saobraćajni haos u gradu.

Kome je bitno to dijete, ona je samo tamo neko dijete obespravljenog borca ARBIH (u koje se oni zaklinju) koji je truhnuo u rovu 4 god. braneći ovaj grad. Grad u kom ima smjesno mali broj semafora o kamerama možemo sanjat, grad u kome se pješak čudom čudi kada mu se da prvenstvo itd. Ostaje nam da brojimo žrtve njihovog dobro plaćenog nerada…” – za kraj dodaje Munib Alibegić piše Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79