Detalji tragedije u regionu: Dječak se u igri udavio plastičnom uzicom

Dječak D.K. (12) tragično je nastradao u naselju Hajdukovo u Subotici, danas oko 10.20 sati.

Roditelji su u dvorištu kuće u naselju Hajdukovo pronašli tijelo nesretnog dječaka.

Policija je potvrdila da je dječak preminuo, a slučaj je u nadležnosti Višeg tužilaštva.

Kako nezvanično saznaju srbijanski mediji, prema informacijama iz istrage najvjerovatnije je izvršio samoubistvo iz nehata.

“Tijelo je poslato na obdukciju, poslije koje će se znati tačan uzrok smrti dječaka. Uviđaj je završen, i slučaj je u nadležnosti Višeg tužilaštva u Subotici, za sada se pretpostavlja da se radi o nesretnom slučaju, da je dječak u igri, iz nehata se usmrtio plastičnom uzicom”, kazao je izvor istrage.

U subotičkoj Policijskoj upravi kažu da jedino mogu da potvrde da je pronađeno telo dečaka, dok istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo u Subotici. Policija je odmah izašla na lice mesta, a zbog okolnosti i nadležni iz tužilaštva.

Selo u kom se dogodila tragedija koja je duboko potresla sve meštane Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija
Selo u kom se dogodila tragedija koja je duboko potresla sve meštane

Tragedija se, kako saznajemo, dogodila u dvorištu porodične kuće, u pomoćnoj prostoriji pri domaćinstvu u Školskoj ulici u vangradskoj subotičkoj Mjesnoj zajednici “Hajdukovo”.

– Prema prvim informacijama dječak je izgubio život iz nehata nesrećnim slučajem. Igrao se u pomoćnoj prostoriji u dvorištu i pretpostavlja se da je vezao sebi nekakavu vezicu za kese oko vrata i na taj način se udavio. Kada je pronađeno njegovo tijelo nije davao znakove života – kaže izvor “Blica”.

Tijelo dječaka iz Hajdukova biće u subotu otpremljeno na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicine.

– Tačan uzrok smrti biće utvrđen obdukcijom u novosadskom Institutu za sudsku medicine. Nezahvalno je donositi zaključke prije nego što bude urađena obdukcija – kaže izvor blizak istrazi.

U dvorištu porodične kuće u kojoj se dogodila tragedija, pod tremom, na stepeniku danas je sjedela uplakana majka, još jedna žena i djevojčica.

– Otiđite molim vas i ostavite nas – jedva je izgovorila bolom skrhana majka nesretnog dječaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79