Tragedija u Sarajevu: Vozač kamiona lišen slobode, djeca svjedočila pregaženju školskog drugara

Dječak (2010.) kojeg je sinoć u blizini OŠ „Aleksa Šantić“ udario kamion, preminuo je na KCUS-u od težine zadobijenih povreda.

Vozač je uhapšen i nalazi se na kriminalističkoj obradi u MUP KS. Sinoć je završen i uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac.

Večeras od 18 sati će na mjestu nesreće biti održani protesti roditelja učenika koji pohađaju OŠ „Aleksa Šantić“. Već godinama upozoravaju na neadekvatan prilaz školi koji je uzak bez trotoara, a kojim prolaze i motorna vozila. Inače, rasvjeta u ovoj ulici je loša i vidljivost je jako mala!

Roditelji će ponovo uputiti niz zahtjeva nadležnim institucijama kako bi se pronašlo rješenje i obezbijedio sigurni prilaz školi. Borba roditelja za sigurnost djece na putu do škole traje godinama, a sve što su uspjeli do sada jeste da se napravi rampa pred sami ulaz u školu, ali nikada se nije postigla saglasnost da se motornim vozilima zabrani prilaz u ulici koja vodi do škole.

Inače, dječak je stradao u vrijeme kada se završava nastava, pa su ovoj tragediji svjedočila mnogobrojna djeca, koja su u šoku.

Ukoliko se ne ispune zahtjevi roditelja moguć je i bojkot nastave, jer roditelji više ne žele ugrožavati živote svoje djece slanjem u školu. OŠ Aleksa Šantić najbrojnija je u kantonu, ali nadležni nikada nisu iskazali spremnost izaći u susret zahtjevima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79