Tragedija u Sloveniji: Ubio svoju partnericu pred očima dvoje maloljetne djece

Policija je zaprimila dojavu od 46-godišnjeg građanina s područja Policijske postaje Petrovci, koji je policiji rekao da dođu na njegovu adresu.

Ondje je, kako je rekao, ubio svoju 35-godišnju izvanbračnu partnericu, rekao je Bojan Rouš , načelnik Odjela kriminalističke policije PU Murska Sobota.

Na mjesto događaja upućena je policijska ophodnja i jedinica Hitne pomoći, a policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja zatekli mrtvu žensku osobu u stambenoj zgradi i osigurali mjesto događaja.

Osumnjičenik je temeljem odredaba Zakona o kaznenom postupku lišen slobode te mu je određeno i zadržavanje. Nakon očevida na mjestu događaja istražni sudac je naredio provođenje obdukcije osumnjičenika i vještačenje tjelesnih tekućina u Policijskoj postaji Murska Sobota.

Prema riječima načelnika Odjela kriminalističke policije, prema do sada prikupljenim podacima, muškarac je navodno lišio života svoju izvanbračnu partnericu. “Kriminalisti intenzivno prikupljaju obavijesti i dokaze o počinjenom kaznenom djelu te o tijeku i okolnostima verbalnog sukoba između osumnjičenika i žrtve, nakon čega je uslijedilo fizičko nasilje osumnjičenika i, kao posljedica toga, ubojstvo žrtve, “ rekao je.

Preminula 35-godišnjakinja i osumnjičenik za kazneno djelo ubojstva, kojem prijeti zatvorska kazna od pet do 15 godina, imali su i dvoje djece. Radi njihove zaštite policija je kontaktirala Centar za socijalni rad Murska Sobota koji se uključio i zbrinuo ih. “CSD poduzima sve aktivnosti da ih zaštiti. Sve drugo bilo bi na štetu djece”, rekao je Rous.

Prema pisanju Vestnika, osumnjičeni je navodno ubio svoju partnericu pred djecom.

Rous je također rekao da policija čini mnogo u preventivnom djelovanju na području suzbijanja kaznenih djela s elementima nasilja, pa tako i nasilja u obitelji. Kako je rekao, na tom su području provedene brojne aktivnosti u suradnji s medijima, CSD-om, fakultetima i stručnjacima. “Održali smo i stručni skup na temu femicida. Policija se trudi, ali kaznena djela s elementima nasilja, odnosno nasilje u obitelji područje su gdje se žrtve ne usude progovoriti jer se boje mogućih posljedica”, dodao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79