Tragedija u Srbiji: Dječak se motociklom zabilo u stub, kaciga i dijelovi rasuti po putu

Petnaestogodišnji dječak je poginuo, a sedamnaestogodišnji motociklista teško je povrijeđen kada su sinoć, u selu Korenita kod Loznice, motorom udarili u banderu.

Ova strašna nesreća se dogodila u centru sela Korenita, kod Loznice, kada se motocikl zakucao u električni stub nedaleko od škole, prilikom čega je stradao petnaestogodišnji dječak, a sedmanaestogodišnjak, koji je i vlasnik motora, teško je povrijeđen.

Kako Blic saznaje povrijeđeni maloljetnik je u stabilnom stanju.

Na mjestu udesa i danas se vide dijelovi motora, kao i nekoliko metara dalje kaciga jednog od učesnika nesreće.

Mještani su potreseni prizorom koji su sinoć vidjeli u centru sela, gdje je obično živo od dječije igre. Sinoć, tu graju, zamijenio ja vapaj.

– Ja sam stajala ovdje u dvorištu i gledala. Jedan policajac je tražio čaršav da se prekrije i ja sam dala čaršav. Grozno, mlado dijete ode. Na licu mjesta je preminuo, tako su utvrdili. To je bila velika gužva, ja sam bila u dvorištu. Omladina je vriskala. Njegovi drugovi su jaukali – priča Milija Stanić.

Sve se dogodilo u blizini igrališta, gdje se mladi uveče okupljaju.

– Nisam čula ništa u trenutku nesreće, ali kad sam izašla napolje, čula sam vrisku. Majka je jaukala i po glasu sam prepoznala da je ona. Bilo je strašno. Skupilo se puno mladih, jer se oni ovdje svako veće okupljaju oko školskog igrališta gdje se igraju i druže. Samo sam vidjela da je tijelo pokriveno čaršavom – priča djevojka koja živi u blizini.

Obojica mladića imali su na glavi kacige. Vozač je, kako se pretpostavlja, izgubio kontrolu i motor je snažno udario u električni stub kraj puta Loznica – Krupanj, ali će istraga utvrditi okolnosti nesreće, kao i koji od njih je upravljao motociklom.

Petnaestogodišnjaku nije bilo pomoći. Ljekari su samo konstatovali smrt. Obojica su mještani sela Korenite i bili su dobri drugovi.

Mještani kažu da su dječaci divni i vrijedni, lijepo vaspitani i veoma skromni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79