Tragedija u Srbiji: Luka (20) otišao kod druga i nikada se nije vratio

Luka Popović (20) pronađen je mrtav 11. avgusta 2020. godine u Bulevaru Zorana Đinđića 96 na Novom Beogradu u koji je otišao da igra igrice sa drugom. Više javno tužilaštvo u Beogradu i nakon više od devet meseci, nije dobilo nalaze obdukcije.

“Od kad je preminuo Luka čekam nalaze obdukcije, iako znam da će da pokažu da je izgubio život zbog droge. Bio je dobro dijete koje je upalo u loše društvo, kog se plašio i to, nažalost, svakom može da se desi. Sumnjam da je reč o pripadnicima klana i da su ga oni natjerali te kobne večeri da uzme narkotike”, rekla je Lukina majka Anđelka.

Kako je navela, njen sin je sredinom juna rekao da je upoznao druga (15) iz Crne Gore i da on plaća stan privatno i otišao kod njega da igraju igrice. Međutim, kako je rekla, sumnja da su neki od mladića iz društva bili pripadnici klana, jer se “pojavljuju” sredinom jula kao i da ih se navodno njen sin plašio.

“Na osnovu njegovog telefona sam saznala da su mu naređivali da im kupuje hranu, sve što im je potrebno. Koristili su njegov telefon da obavljaju svoje poslove. To je sve trajalo oko mjesec dana. Mislim da Luka nikome nije rekao da se plaši jer se bojao da ne naude nekom njegovom bliskom. Vjerovatno je vjerovao da će uspjeti sam da sredi situaciju”, rekla je majka.

Lukinu smrt je kobnog dana prijavio maloljetnik koji je državljanin Crne Gore.

– On je u policiji rekao da je Luka koristio narkotike i da ga je ujutru, kad se probudio, zatekao mrtvog u stanu. Da mog djeteta više nema, saznala sam iz medija. Prvo što mi je u svemu bilo čudno jeste to što su mi iz policije rekli da Luka to veče nije imao mobilni kod sebe. To su zaključili jer ga nisu pronašli u stanu. A ja znam da ga je imao. Takođe nisu pronađeni ni njegovi ključevi ni majica”, rekla je neutješna majka ističući da, kada je dobila policijski izvještaj, da je navedena samo marihuana i da joj je to bilo čudno.

“Zaključila sam da je neko očistio stan. Drugo, u izvještaju se pominju flaše vode i soka na kojima se ne nalaze otisci. Šta je moj Luka popio vodu, onda odlučio da uzme ekstazi, pa obrisao otiske i preminuo? Maloljetnik je u policiji ispričao da su u stanu bili Luka, on i još jedan momak koji je otišao prije dolaska Hitne pomoći. Ja nisam u to povjurovala. Zato bih voljela da su pregledane kamere koje bi pokazale ko je sve bio u stanu”, rekla je Lukina majka.

Ona je saznala i da je maloljetnik van policije navodno pričao da nisu bili sami i da su tu noć osobe, za koje sumnnja da su iz klana, koristile ekstazi i da su ga Luki dali na silu. Natjerali su ga da uzme tri ili četiri komada. Njemu je pošla pjena na usta i počeo je da halucinira.
Lukin telefon

S obzirom da je Luka koristio telefon koji se vodio na njeno ime, Anđelka je uspjela da uđe na njegov profil preko starog telefona.

“Vidjela sam da su mu to veče naređivali da dođe u stan i da im kupi šta im je potrebno. Takođe se vidi da su pored Luke i maloljetnika u njemu bila još trojica mladića. Sa njegovog telefona su slali nekome poruke i obavljali neke svoje poslove. Našla sam i snimke od te večeri na kojima su oni. Zaključujem da su nastali te noći jer se na njima nalaze flaše iz policijskog izvještaja, a i Luka je pronađen mrtav u bermudama u kojima je na snimku” objasnila je Lukina majka, dodajući da je njegov telefon je prestao da bude dostupan 52 minuta nakon ponoći, ali da je nekon toga misteriozno nestao.
Obdukcioni nalaz

Majka, koja je izgubila sina prije više od devet mjeseci, toliko čeka na nalaze obdukcije.

“Hemijsko-toksikološka analiza u predmetu za pokojnog Popović Luku, kao i jedan broj hemijsko-toksikoloških analiza u vezi sa drugim obdukcijama koje su u Institutu za sudsku medicine ‘Milovan Milovanović’ obavljene u toku 2020. godine, nije okončana zbog preopterećenja sa kojim je laboratorija bila suočena u prethodnom periodu”, rečeno je za iz Instituta za sudsku medicinu “Milovan Milovanović” piše Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79