Tragedija u Srbiji: Nakon smrti oca i sina cijelo selo se vakcinisalo

Od posljedica korona virusa nedavno su u dva dana umrli četrdesetogodišnji muškarac i njegov otac iz Grošnice, pa su sutradan na punkt za imunizaciju došli gotovo svi meštani ovog naselja da se vakcinišu.

Od posledica korona virusa nedavno su u dva dana umrli četrdesetogodišnji muškarac i njegov otac iz Grošnice, pa su sutradan na punkt za imunizaciju došli gotovo svi meštani ovog naselja da se vakcinišu.

To je izjavio za infokg direktor kragujevačkog Doma zdravlja Vasilije Antić i naglasio da je žalosno to što se pojedinci za vakcinaciju odlučuju tek kada neko iz njihovog okruženja izgubi borbu sa ovim virusom.

Zbog toga je, po ko zna koji put, apelovao na građane da se vakcinišu i podsetio da je od danas na novoj lokaciji otvoren punkt za masovnu imunizaciju i to u školi “Vukašin Marković” u Erdogliji.

Od početka masovne imunizacije protiv orone do sada je vakcinisano oko 81.500 Kragujevčana, drugu dozu je primilo više od 78.000 njih, a treću čak 23.000. U Kragujevcu se dnevno protiv Korona virusa vakciniše oko 900 građana. Od tog broja, na dnevnom nivou po 100 građana primi prvu ili drugu dozu vakcine, a treću oko 700 njih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79