Tragedija u Zagrebu: Izgubili novac pa divljali. Htio ih je izbaciti. Sva trojica članovi BBB

Taj čovjek je bio pojam dobrote. Što da vam kažem, ovo je užas, rekao nam je jedan od susjeda stradalog. On se u subotu oko 4.30 sukobio s muškarcima koji su narušavali red i uništavali inventar kasina…

Vijest o smrti zaštitara u poslovnici igre na sreću na Savici potresla je Hrvatsku. Dva su napadača uhićena, dok policija traga za trećim. Njegov identitet poznat je po policiji.

– U subotu oko 4.30 na Savici, u jednom automat klubu, dogodio se incident. Zasad je to teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti. Zaštitar se sukobio verbalno a potom i fizički s više nepoznatih osoba. Nakon sukoba osobe su se udaljile u nepoznatom smjeru – rekao je jučer Zvonimir Petrović, voditelj službe Općeg kriminaliteta.

– Ima svjedoka. Vjerojatno se djelo dogodilo na mah, dakle ne s predumišljajem. Suzili smo krug, raspolažemo s određenim operativnim saznanjima – dodao je.

A tragediji je, kako javlja HRT, po svemu ‘kumovao’ novac, tj. gubitak istog….

Oni navode kako je zaštitar iz kockarnice udaljio dvije osobe koje su narušavale red te uništavale inventar nezadovoljne gubitkom novca… Nakon toga je napadnut.

Petrović nam je rekao da hitna pomoć nije pozvana odmah već je zaštitar nekoliko puta nakon udarca izlazio i ulazio u kasino kako bi udahnuo zraka, a onda mu je pozlilo i pozvana je pomoć.

– Prema Zakonu o zaštiti novčarskih institucija takve institucije moraju imati sustav videonadzora. Nadamo se da će to pomoći u pronalaženju krivaca. Strašna tragedija. Možda on u tom trenutku nije ni mogao pozvati interventnu ekipu – rekao je za HRT Miomir Jačimović, čelni čovjek Republičkog sindikata radnika koji pokriva i zaštitarski sektor. Naglasio je kako zaštitari ništa ne mogu sami te da se u ovom slučaju najvjerojatnije radi o ovisnicima o klađenju, što je na granici psihičkih bolesnika.

– Hrvoje je bio dobar. Jako dobar. U firmi je radio već 5 godina. Tamo radi i moj suprug. Velika tragedija, svi smo shrvani. Ima je samo 40 godina – u suzama nam je rekla supruga Hrvojevog bratića. Susjedi gdje je nesretni muškarac živio za njega imaju samo riječi hvale. Kažu da su ga prijatelji od milja zvali Čombe.

– Taj čovjek je bio pojam dobrote. Što da vam kažem, ovo je užas – jedva je izustio jedan od susjeda.

Utvrđen identitet osumnjičenih

Prema pisanju Telegrama, sva trojica su pripadnici Bad Blue Boysa.

Policija je sinoć kratko potvrdila kako se dvojica muškaraca osumnjičenih za teško krivično djelo sa smrtnom posljedicom nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga.

– Od trenutka saznanja za teško krivično djelo sa smrtnom posljedicom u kojem su sudjelovala trojica muškaraca, policija je započela intenzivne mjere identificiranja i traganja za njima.

Operativnim radom na terenu te prikupljenim obavijestima utvrđen je identitet sve trojice muškaraca.

Dvojica se ovog trenutka nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog teškog kaznenog djela”, priopćila je jučer zagrebačka policija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79