Tragičan kraj dva bračna para: Umrli u nekoliko sati od korone

Oba para su bila u braku više desetljeća, a nakon što im je dijagnosticiran korona virus više se nisu mogli vidjeti sa svojim obiteljima, samo razgovarati telefonski Dvije tragične priče ovih su dana potresle Italiju, a riječ je o dva starija bračna para.

Svi su preminuli u razmaku od nekoliko sati od korona virusa, razdvojeni od svojih obitelji. Bračni par Alberto (81) i Antonietta (79) Fioriani umrli su od korona virusa u bolnici Crema u Lodignanu. Suprug Alberto umro je subotu navečer, a njegova supruga Antonietta samo nekoliko sati kasnije, u nedjelju ujutro. Par je proveo nekoliko desetljeća zajedničkog bračnog života, a za njima ostaju tri kćeri i pet unuka. Cijeli svoj život živjeli su i radili u mjestu Guardamiglio u Lodignanu.

Prvi su se simptomi pojavili prošli četvrtak, no izostala je visoka temperaturu. U ponedjeljak se situacija pogoršala. Otac je bio hospitaliziran i testiran pozitivno na Covid-19, dok je majka bila hospitalizirana i testirana dva dana kasnije – ispričala je njihova kći Sabrina za Il Cittadino di Lodi, te dodala:

– Najgore je to što ih nismo mogli vidjeti, samo čuti preko telefona. Da je završilo kobno samo za jednog od njih, mislim da bi bol za drugoga bila preteška, kao što je sada za mene i moje sestre – rekla je.

Severa Belotti (82) i Luigi Carrara (86) u braku su bili 60 godina, a zadnjih tjedan dana života proveli su zaraženi korona virusom zatvoreni u zajedničkom domu u Albinu u provinciji Bergamo. Priču ovog nesretnog bračnog para ispričao je za Il Corriere della Sera njihov sin Luca ističući kako se nije uspio ni oprostiti s njima, te upozorio na opasnosti ovog naizgled bezazlenog virusa.

– Istina je da su moji roditelji bili starije životne dobi, no njihovo je zdravstveno stanje bilo i više nego dobro. Ovdje se ne radi o običnoj gripi, već ozbiljnoj zarazi – rekao je. – Najveća bol za jednog sina je znati da su ti roditelji bolesni, a da im se ti ne smiješ ni približiti i biti uz njih u tim teškim trenucima – nastavio je potresen.

Razvoj bolesti korona virusom za ovaj bračni par odvio se kao u većini ostalih slučajeva. Osam su se dana mučili s temperaturom od 39 C, a kasnije su bili hospitalizirani. – Stanje u bolnicama je zabrinjavajuće.

Nema slobodnih mjesta za pacijente, liječnici nastoje napraviti selekciju i dati prednost starijima koji spadaju u rizičniju skupinu – ispričao je Luca Carrara.

Za sam kraj, Carrara ističe kako je stanje u Italiji ozbiljno te poziva sve građane da ostanu u svojim kućama i pridržavaju se preventivnih mjera sigurnosti. – Svoje roditelje nisam vidio nakon što sam saznao da su zaraženi, njihova su tijela odnijeli na groblje i za par dana će ih kremirati zbog prevelikog broja mrtvih. Svi ponavljaju kako je većina preminulih žrtava starije životne dobi i kako nema mjesta panici, no kada se to dogodi nekome u tvojoj obitelji onda nikome nije svejedno – istaknuo je a prenosi 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79