Tragična smrt brata i sestre u saobraćajnoj nesreći potresa Gradac

Katarina Đerek i njezin brat Stjepan poginuli su sinoć u teškoj saobraćajnoj nesreći na Jadranskoj magistrali na jugu Hrvatske. Njihova smrt duboko je potresla građane mjesta Gradac, odakle su bili, ali i druge ljude širom zemlje. Općina Gradac je donijela odluku o proglašenju Dana žalosti od 10. aprila do 13. aprila kao znak počasti prema tragično preminulom bratu i sestri.

Nesreća se dogodila kada je vozačica vozila slovačkih registarskih oznaka nepropisno pokušala obaviti pretjecanje, što je rezultiralo frontalnim sudarom s vozilom kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin, prema saopćenju Dubrovačko-neretvanske policije.

U nesreći su smrtno stradali vozač i putnica iz hrvatskog vozila, a vozačica koja je izazvala sudar lakše je ozlijeđena.

Oproštaj od Katarine Đerek, koja je bila učenica Mecinske škole Dubrovnik, bio je posebno potresan. Škola je objavila poruku:

“Hodnicima naše škole danas vlada tišina, bol, nevjerica i bespomoćnost. U mislima smo s obitelji učenice Katarine Đerek. Katarina, u vjeri da nas čuješ, želimo ti reći kako ćeš zauvijek živjeti u našim srcima, pamtit ćemo naše snove i s vremenom, suze će prerasti u osmijeh na spomen tvog imena… Počivala u miru Božjem!”

Opraštanje završava stihovima Mary Elizabeth Frye, koji naglašavaju vječnost i prisutnost duše u prirodi i svemu što nas okružuje, čime se pruža utjeha i nada u vječni mir.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79