Traktorom odvezao kolegu kući i poginuo

Dvije odvojene nesreće koje su se u razmaku od četiri sata desile u utorak na seoskim lokalnim putevima, odnijele su živote traktorista Dragana Sarajlije (56) iz Bosanske Dubice i Vase Palalića (51) iz Mrkonjić Grada.

Nijedan od nastradalih muškaraca, kako nezvanično saznajemo, u momentu nesreće nije izvodio radove, već su tragedije nastale prilikom vožnje traktora.

Palalić je juče na Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banja Luci podlegao povredama, koje je zadobio ispred svoje kuće nakon što ga je oko 19.15 na lokalnom putu u mjestu Jasenovi Potoci u Mrkonjić Gradu pritisnuo traktor koji se prevrnuo prilikom vožnje. Palalić je, navodno, palio traktor u rikverc na nizbrdici i kada je pustio kvačilo, radna mašina je krenula unazad, prevrnula se i prikliještila ga. Tom prilikom je on zadobio teške povrede. Kako saznajemo, nastradali nije bio oženjen i nije imao djecu.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode.

Još jedan život izgubljen je u prevrtanju traktora u Bosanskoj Dubici, na lokalnom putu Knežica – Bačvani.

Mještani Knežice, oko 23.15, pronašli su tijelo Dragana Sarajlije ispod traktora koji je prethodno vozio, što su odmah prijavili policiji.

-On je, navodno, te večeri traktorom odvezao kolegu kući. Kad se vraćao od njega, izgubio je kontrolu nad traktorom i sletio. Njegovo tijelo su pronašli mještani zaglavljeno ispod točka, rekao je jedan mještanin Knežice.

Prema njegovim riječima, nastradali muškarac živio je u obližnjem selu kod Knežice i bavio se poljoprivredom, a on također nije bio oženjen niti je imao djecu.

Kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave Prijedor, prijavljeno im je da je prilikom slijetanja traktora stradalo pedesetšestogodišnje lice S.D.

Uz saglasnost okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uviđaj su na licu mjesta izvršili policijski službenici Policijske stanice Bosanska Dubica prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79