Traktorom počupao saobraćajne znakove

Nesvakidašnji događaj zbio se ovih dana u selu Vrbovac kod Odžaka. Kako smo saznali iz službenih policijskih izvora u tom mjestu 51-godišnji P. Đ. iz zaseoka Duge Njive izazvao je rijedak incident u kojem je počupao više saobraćajnih znakova uz regionalnu cestu u Vrbovcu.

– On je sa svojim traktorom za kojeg je prethodno prikačio pomoćnu mehanizaciju,odnosno tzv.šumsko vitlo počupao više saobraćajnih znakova na spomenutoj cestovnoj dionici.Počupane znakove je nakon toga odvezao i oostavio ispred Mjesnog doma u naselja Jošava-Potočani. Zbog čega se odlučio na nesvakidašnji događaj istražujemo-kazali su nam u Ministarstvu unutarnjih poslova Posavskog kantona.

O uništavanju prometne signalizacije MUP Posavskog kantona je obavjestio JP “Ceste” u Odžaku te dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva u Orašju zbog sumnje da je P.Đ. čupanjem saobraćajnih znakova izvršio krivično djelo uništenja tuđe stvari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79