Transformacija u 1 dan: Pogledajte kako su nekada, a kako danas izgledaju uhapšene Naida i Ajša

Ajša Ramić iz Visokog i Naida Mehanović iz Sarajeva su uhapšene u srijedu, 31. maja, u policijskoj akciji “Tin” zbog sumnje da su se bavile trgovinom ljudima.

Kako je saopćeno, Ajšu Ramić i Naidu Mehanović su po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) uhapsila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

“Pripadnici SIPA-e su u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova KS i Zeničko-dobojskog kantona pretresli stambene i poslovne objekte koje se dovode u vezu sa Ramić i Mehanović. Nakon što su ispitane u SIPA-i predate su u nadležnost Tužilaštva KS koje je ovaj predmet otvorilo 2023. godine”, navodi se u saopećnju Tužilaštva KS.

Prema nezvaničnim informacijama, Mehanović i Ramić su uhapšene u okviru akcije na suzbijanju trgovine ljudima, a sve u vezi s navođenjem djevojaka na prostituciju.

Naida Mehanović u Dubaiju dobila posao kao menadžer restorana, u Sarajevu navodila djevojke na prostituciju!?

Prema nezvaničnim informacijama, Mehanović i Ramić su uhapšene u okviru akcije na suzbijanju trgovine ljudima, a sve u vezi s navođenjem djevojaka na prostituciju.

Naida Mehanović bivša je predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo. Na proteklim Općim izborima bila je kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo na listi koalicije “Država”.

Kao što smo već pisali, Naidu Mehanović je Općinski sud u Sarajevu 2020. godine proglasio krivom zajedno sa Avdijom Hasanovićem zbog “neovlaštenog optičkog snimanja” – tačnije, zbog ucjenjivanja i distribucije snimaka pornografskog sadržaja koji su uključivali maloljetnu osobu piše RadioSarajevo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mehanović Naida (@slatko_od_duda)

Kantonalni sud u Sarajevu je potvrdio prvostepenu presudu Općinskog suda protiv Avdije Hasanovića i Naide Mehanović, koji su osuđeni na po dvije godine zatvora.

Na Instagramu se vidi kako Mehanović živi „luksuznim životom“ i da je često bila na putovanjima. Slikala se u Dubaiju, Abu Dhabiju, na Jahorini…

Nekada je bila plavuša, a sada je – ‘vatrena'…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mehanović Naida (@slatko_od_duda)

O drugoj uhapšenoj Ajši Ramić, Centar za istraživačko novinarstvo je u septembru 2022. godine objavio priču o tome kako je sa Merjem Mirsada Veladžić sa Floride desetinama bh. građana uzela blizu 140.000 dolara (255.000 KM) za američke vize.

Poslovne partnerice su tvrdile da sarađuju sa Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini i da u ime građana apliciraju za ubrzani proces dobijanja viza. Zauzvrat su od klijenata tražile pasoše i uplate od oko 5.000 dolara (9.100 KM) kako bi im ugovorile termine za intervjue u Ambasadi.

Također, nakon što je CIN razotkrio ulogu Ramić u prevarama sa američkim vizama, čitaoci su svjedočili kako ih je ova pravnica iz Visokog i ranije izigrala lažnim posredovanjem.

Ramić su klijenti i saradnici prijavili policiji i tužilaštvu najmanje pet puta tokom prethodne dvije godine, uglavnom zbog prevara.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je dvaput odlučilo da neće pokretati istragu, dok je Federalna uprava policije (FUP) ugrozila istragu po trećoj prijavi, nezakonito uzevši dokaze. Na drugim prijavama tužioci i dalje rade.

Prema saopćenju SIPA-e, Mehanović i Ramić su nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, danas u svojstvu osumnjičenog predate u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obje su saslušane sinoć u prostorijama SIPA-e, gdje je Ramić negirala da ima veze s krivičnim djelom trgovine ljudima zbog čega je provedena akcija.

Očekuje se da večeras postupajući tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo donose odluku o njihovoj daljnoj sudbini.

Foto: Avaz
Foto: Avaz
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79