Foto: Crna-Hronika
Transport tijela Dženana Uščuplića u toku nakon tragične pogibije na Zelengori

Transport tijela Dženana Uščuplića u toku nakon tragične pogibije na Zelengori


Nakon tragične pogibije Dženana Uščuplića, bivšeg igrača i trenera FK Sarajevo, tokom planinarenja na Zelengori, u toku je kompleksna operacija transporta njegovog tijela.

Uščuplić je preminuo usljed udara groma dok je bio na planini, a informacije o nesreći potvrdio je načelnik Gorske službe spašavanja Republike Srpske, Nenad Ikonić.

Nezvanično, pretpostavlja se da je Uščuplić u nesretnom trenutku razgovarao na telefon jer su u blizini pronađeni smrskani telefon i naočare, a s njim je u društvu bio jedan prijatelj.

Fudbalski klub Sarajevo oglasio se s emotivnim saopćenjem: “Svi mi u Fudbalskom klubu Sarajevo šokirani smo viješću da nas je zauvijek napustio Dženan Uščuplić. Bio je jedan od simbola našeg kluba. Uvijek na raspolaganju, spreman da pomogne i uradi sve što je mogao za naš klub. Takav je bio i kao igrač i kao trener. Ostat će zauvijek dio FK Sarajevo”.

Iz Fudbalskog kluba Željezničar također su uputili izraze saučešća: “FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Uščuplić, prijateljima i svim ožalošćenima. Pamtit ćemo te i poštovati kao najvećeg sportskog rivala”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija