Traumatično iskustvo Tuzlaka kojem je migrant provalio u kuću u sred noći: Napao me je nožem od 35 cm, zamislite plač svog djeteta i žene…

Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini je, čini se, dostigla svoj vrhunac, a najteža situacija je trenutno u Krajini gdje se trenutno nalazi veliki broj migranata koji su raspoređeni po autobusima i čekaju svoj premještaj, mada službene odluke o novoj lokaciji još uvijek nema.

Za to vrijeme, građani naše države u svim njenim dijelovima muku muče sa manjim grupama migranata koji im svakodnevno prave razne probleme.

Jedan takav slučaj dogodio se u Tuzli u noći sa ponedjeljka na utorak, kada je migrant provalio u kuću Seada Jogunčića.

U nastavku teksta pročitajte traumatično iskustvo ovog Tuzlaka.

– Dragi prijatelji i fb prijatelji, ovo moram da podijelim sa vama jer mi to nalaže moja građanska i svaka druga dužnost.

Naime, preksinoć oko 00:45, doživio sam da me u mojoj rođenoj kući napadne migrant sa hladnim oružjem. Ušao je u kuću kao u svoju… Pored svih, kako da kažem obilježja koja pokazuju da kuća nije napuštena (svjetlo ispred ulaza, papuče i par cipela ispred, upaljeno svjetlo na spratu, lajanje psa u kući itd), migrant je bez ikakvih predrasuda ušao u moju kuću sa namjerom da… ne znam ni ja šta.

Probudilo me je lajanje psa, nakon čega sam ustao ne znajući zbog čega je uznemirena. Ljudi moji kada vidite nepoznatu osobu u svom ličnom pristoru, uz to naoružanu nožem (35 cm) nije nimalo svejedno. Uz galamu i j****e matere sam ga istjerao, na što je on zatvorio vrata i dignuvši šteku od vrata nije mi dozvolio da išta otvorim.

Kada je popustio, vrata sam otvorio i krenuo za njim. Nije još izašao iz avlije, okrenuo se i krenuo na mene sa nožem… Da ne pričam dalje, i da neodugovlačim samo da vas upozorim da su postali aktivni i agresivni. Znači ne gledaju ima li koga u kući ili nema, oni ulaze.

Policija je došla za 2-3 min i za to im svaka čast. Građani Tuzle, moj apel, pogotovo za građane koji žive u kućama, pazite na svoju imovinu i živote. A svim dušebrižnicima za ove migrante, vodite ih kućama svojim. Zamislite plač svog djeteta i žene u pola noći radi stoke koja ne preza ni od cega. Od danas ja na njih gledam kao moje neprijatelje i neprijatelje meni dragih ljudi, komšija, braće, sestara. Nadam se da ovo neće niko od vas doživjeti, čuvajte se, navodi se u Facebook statusu Seada Jogunčića.

UPOZORENJE. Dragi prijatelji i fb prijatelji,ovo moram da podijelim sa vama jer mi to nalaze moja gradanska i svaka…


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79