Travničani kontrolisani u policijskom satu, pronađena droga

Dana 09.02.2021.godine oko 23,20 sati u mjestu Nević Polje, općina Novi Travnik, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima PS Novi Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW Golf II, kojim je upravljao D.T. rođen 1990.godine, dok su kao putnici u vozilu zatečeni A.D. rođen 1996.godine i A T. rođena 1996.godine, svi iz Travnika.

Zbog nepoštivanja naredbe nadležnog kriznog štaba o zabrani kretanja građana u vremenu od 23,00 do 05,00 sati navedenim osobama su uručeni prekršajni nalozi.

Prilikom kontrole i pregleda osobe A.D., kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Tri osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći kod Živinica

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79