Traže hitnu reakciju: Bombom na ušću Crkvene zastrašuju se članovi “Pravde za Davida”?

Članovi Udruženja građana Put pravde predali su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu zbog eksplozivne naprave koja je pronađena na lokaciji ušća Crkvene u rijeku Vrbas. Traže hitnu rekaciju nadležnih i rasvjetljavanje slučaja.

Prije pet dana, na mjestu gdje je prije više od tri godine locirano tijelo ubijenog mladića Davida Dragičevića, pronađena je eksplozivna naprava. Danas je na mjestu okupljanja članova grupe Pravda za Davida Davidovo srce. Zabrinuti aktivisti podnijeli su još jednu krivičnu prijavu.

Kako je kazala Sofija Grmuša, članica Udruženja građana Put pravde, opravdano sumnjaju da je ta bomba postavljena s jasnom porukom da se zastraše članovi grupe Pravda za Davida: „ S obzirom na to da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine preuzelo predmet, nama je jasno da se obruč steže oko zločinaca i ubica Davida Dragičevića, te smatramo da će biti još veći pritisci na članove grupe“.

„Sad je samo pitanje da li će ta krivična prijava doći u ‘odjeljenje za zataškavanje’ ili u ‘odjeljenje ne radimo ništa’? Mi se samo pitamo šta je sljedeće? Da nije možda bomba ispod naših vozila?“, pita Ozren Perudv, član Udruženja građana Put pravde.

Dan kasnije bombu su uklonili pripadnici Civilne zaštite RS-a. Više detalja o ovom slučaju javnosti će biti poznato nakon istrage, uvjerava ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač (SNSD): „Svakako ćemo pokušati da vidimo kroz ove video nadzore da li je to neko lice u određeno vrijeme donijelo i ostavilo to sa namjerom, baš na tom mjestu, ili je neko odbacio“.

Istragu o predmetu Dragičević preuzelo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79