Traže se odgovorne osobe za smrt dječaka

Ministar zdravstva Hrvatske Milan Kujundžić već je potvrdio da je bilo propusta, prenosi hrvatski RTL.

Dva dana prije smrti, dječaka su dvaput vratili kući s Hitne u Metkoviću, gdje ga je doveo otac. Do pedijatra su uspjeli doći tek dan kasnije. No, stanje mališana do tada se toliko pogoršalo, da mu više nije bilo spasa.

Zašto su teško bolesnog dječaka u nedjelju dvaput vratili kući, u Hitnoj pomoći u Metkoviću novinari nisu uspjeli dobiti odgovor. Poručuju kako dežurna ekipa nije ovlaštena dati izjavu. Dječaka je tek u ponedjeljak primila pedijatrica Doma zdravlja.

Ministarstvo nakon toga šalje inspekciju u Metković zbog smrti dječaka.

“Ono što sam iz telefonskog razgovora saznao jest da je ona prilikom sumnje na sepsu odmah reagirala i angažirala helikopterski transport”, kaže Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja Metković.

Dijete je u Split stiglo u jako teškom zdravstvenom stanju. Tragedija se možda mogla izbjeći da su liječnici imali mogućnost sami testirati dječakovu krv u kratkom roku, prenosi RTL.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79